ÄggmackorPhotographer: Sebastian Niemi CaHar ni haft en fin påsk? Det har vi, bästa påsken på länge! Lugnt och skönt med lagom mycket firande. Vi lyckades till och med klämma in en dag när vi bara var hemma och inte gjorde någon ting. Vilket för oss är väldigt ovanligt så här under långhelger. Då brukar vi mest åka runt från släkting till släkting. Men i år blev det lite lugnare och det var välbehövligt för oss alla.
Och igår kväll blev Axel och Isac spontant kvar hos mina föräldrar. Så i natt har vi fått sova helt ostört från att vi la huvudena på kudden tills vi slog upp våra blå strax innan 9 i morse. Det mina vänner, det är lyx för oss just nu!Photographer: Sebastian Niemi Ca

 En annan sak jag gillat med den här ledigheten är att få sitta hela familjen och äta frukost ihop. På vardagarna äter ju pojkarna frukost på förskolan och jag på jobbet. Så då känns det lite fint att få sitta ihop hela familjen när man väl är ledig.
Igår gjorde jag steka smörgåsar med ägg i till familjen. Man stansar alltså ut en bit bröd och knäcker ett ägg i däri. Sedan steker man på allt.
Ett lite roligare vis att äta smörgås med stekt ägg tycker jag! Äggen jag använde var i största laget, eftersom de flöt ur sitt ”hål” lite. Så använd gärna ett lite mindre ägg till detta.
Jag gillar mina ägg rätt så lösa, medan Sebastian föredrar ett mer stekt ägg. Men det är ju bara att låta några smörgåsar ligga kvar lite längre för ett mer välstekt ägg.
Smörgåsar med stekt ägg, 4 st:
4 st skivor bröd
4 ägg
salt & peppar
Stansa ut ett hål med hjälp av ett pepparkaksmått i varje brödskiva.
Bred ett tunt lager smör på båda sidorna av smörgåsen. Stek brödet hastigt på ena sidan tills det fått färg. Vänd på brödet och sänk värmen. Knäck i äggen i hålen. Stek på låg värme tills ägget stelnat lagom mycket. Se till att inte ha för hög värme, då kommer du bränna brödet och få ett ostekt ägg.
Krydda med salt och peppar.

bild:Linnéa Seidel

1
2

Drink

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ah, härliga ledighet! Njuter ni också? Det gör vi i alla fall. Och idag kommer min älskade syster hem från Berlin för att fira lite påsk med oss. En hel vecka får vi ha dom hemma den här gången. Dom var hem i julas också, men då råkade vi smitta ner dom med magsjuka… Så då kunde vi inte träffas så mycket. Så det får vi ta igen nu när dom är hemma!
Och vad passar bättre att fira med att hela familjen är samlad än en liten drink? Jag har gjort en helt alkoholfri variant som du med gott samvete kan skåla i redan på förmiddagen 🙂

Photographer: Sebastian Niemi CaLite extra festligt är det ju att få till en sådan där fin sockrad kant på glaset. Och det är absolut inte svårt. Du tar bara en bit lime och gnider runt glasets kant. Ha upp strösocker på en assiett och doppa glasets i sockret. Låt sedan sockret torka helt innan du har upp din drink. Enkelt va!?
Jag gillar när det inte är sådär supersötsliskigt. Jag är lite mer mojito än rosa pantern kinda girl om vi säger så. Därför tycker jag tranbärsjuice kan vara bra att blanda på. Sött men ändå syrligt. Så basen till mina drinkar blev stark tranbärsjuice som jag gjort granita av. När jag skopat upp granitan i glasen hällde jag Pink Lemonade (en kolsyrad lemonad från Apotekarnes) över. Men det fungerar säkert lika bra med någon annan kolsyrad läsk. Och vill man inte ha drinken alkoholfri kan man så klart hälla rosé eller något vitt mousserande över.
Tranbärsdrinkar:
1 fp konsentrerad tranbärsjuice
2 lime
1 flaska Pink Lemonade, eller annan kolsyrad dryck. (eller ett mousserande vin för en alkoholig-drink)
Gör granita av tranbärsjuicen genom att späda tranbärsjuicen med hälften av den rekommenderande mängden vatten. Min förpackning skulle späs 1+4, så jag hade i två delar vatten. Ha upp i en burk. Pressa i saften från två lime. Ställ in i frysen, gärna över natten så allt fryser ordentligt.
Sockra kanterna på glasen. Skrapa med hjälp av en sked upp den frysta tranbärsjuicen och lägg ”isen” i de sockrade glasen. Häll på kolsyrad lemonad, dekorera med en skiva lime och drick på direkten.
Nu önskar jag er alla en riktigt fin påskafton!
bild:Linnéa Seidel

1
3

Påskmeny

Photographer: Sebastian Niemi CaNu är påsken här och för många av oss innebär det lite välbehövlig långledighet. Att få tid över till att träffa familj och vänner. Eller kanske fly fältet och åka på semester?
Oavsett hur du tänkt spendera påsken i år tänkte jag tipsa om lite god mat att stoppa i magen under påskhelgen. Antingen kan man göra en stor brakbuffé av allt. Eller så kan man plocka det man gillar bäst. En härlig bildbomb med massor av inspiration.
Först ut är sparrissalladen med pocherat ägg. Perfekt som förrätt!


Photographer: Sebastian Niemi CaEn bit västerbottenostpaj sitter aldrig fel!

Photographer: Sebastian Niemi CaJag älskar sallader! Och tycker att en halloumisallad har sin självklara plats på buffén i påsk!

Photographer: Sebastian Niemi CaFyllda sötpotatisar, eller sötpotatishalvor i ugn är ett passar perfekt till både kött, fisk och fågel!

Photographer: Sebastian Niemi CaFavorittillbehöret nr 1. Riven rödbetssallad. Så himla gott!Limelax som enkelt tillagas i ugnen. Blir ni många? Kör en hel laxsida i ugn eller på grillen.

Sebastian Niemi-CarlssonSuperdupersnabb cheesecake som du enkelt gör i fina glas. Ett fint avslut på middagen!

Photographer: Sebastian Niemi CaLen och härlig vit chokladmousse som fått en lite blommig smak av apelsinvatten.

Photographer: Sebastian Niemi CaDen här vårens storfavorit, chokladdoppade mandlar med havssalt. Bara gör dom, ok!

1
5