Bönpasta med pesto och kyckling

 
pestokycklingIdag tänkte jag bjuda er på ett härligt recept på bönpasta med pesto och kyckling. Jag åt en liknande rätt för massor av år sedan och efter det brukade jag laga det hemma ganska ofta. Men som det går ibland, så föll det lite i glömska. Efter att bönpastan kommit in i mitt liv är det enklare att laga gamla pastarätter igen känner jag. Det är himla smidigt att kunna koka bönpasta och bara göra en enkel pastasås till när tiden är knapp.
Men det är ju självklart en smaksak och det går ju precis lika bra att använda vanlig pasta om man hellre vill det.
kyckling med pesto
Jag ligger fortfarande däckad i någon konstig förkylning. Men idag måste jag in och hämta pojkarna på förskolan klockan 15, känner hur jag redan nu börjar ladda för att orka med det lilla projektet. Men det är ju tur att jag har världens bästa jobb, så jag kan arbeta lite ifrån soffhörnet i alla fall.
pasta med kyckling och pesto
 
Jag brukar ofta köpa innerfilé av kyckling. Det är den möraste biten på hela kycklingen och funkar perfekt att steka hela som dom är i stekpanna eller ugn. Eftersom de inte är så stora går de fort att tillaga.
Bönpasta med pesto och kyckling:
1 kg kyckling (jag använde innerfilé)
1 röd lök
2 klyftor vitlök
3 dl creme fraiche
1 liten burk grön pesto
salt & peppar
soltorkade tomater
Parmigiano Reggiano
färsk basilika
bönpasta, jag brukar köra med Risentas bönpasta och gillar fettuccine bäst
Stek kycklingfiléerna på ganska hög värme i en klick smör så de får fin färg runt på.Sänk värmen något. Skala och skär löken i minera bitar. Skala och pressa eller finhacka vitlöken. Låt det steka med kycklingen.
Blanda creme fraiche, pesto, salt och peppar i en skål. Häll det över kycklingen och löken, låt koka ihop på svag värme.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll vattnet av pastan men spar någon deciliter. Rör i pastan tillsammans med soltorkade tomater skurna i mindre bitar i pestosåsen. Späd såsen med pastavattnet vit behov. Låt koka någon minut. Servera med riven parmesan och färsk basilika.
En annan supergod rätt där jag använt samma bönpasta är den här köttfärsåsen med linser och morötter.
Vad föredrar du, vanlig klassisk pasta eller bönpasta?
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ludvig lindström ahmadi
ludvig lindström ahmadi
7 år sedan

såååå gott, så himla gott. tack vännen min

Fiskgratäng

Nästa inlägg

Fiskgratäng

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x