ANNONS

Tävla om en Crock Pot

crock pot

Hej fredag och hej världens bästa tävling!!
För i helgen kan ni nämligen tävla om en Crock Pot här på Linnéas Skafferi!

Det är ju ingen överdrift och säga att jag älskar denna pryl och den används flitigt här hemma. Den fyller sin funktion både på vardagar och till helgen. För även om man har en hel underbar dag ledigt, kan det ibland vara skönt att maten liksom sköter sig själv där i ett hörn av köket.

För dig som inte riktigt vet vad en Crock Pot är:
En Crock Pot är en gryta som värms upp långsamt med hjälp av elektricitet. Grytan står i en ram som värmer maten under konstant temperatur.  Du har två olika värmelägen, båda är så pass låga att maten inte kokar. Därför tillagas maten väldigt skonsamt under en  längre tid. Crock Pot kallas även slowcooker, slökokare, och lågtryckskokare. Till skillnad från en tryckkokare lagas maten långsamt i Crock Poten. Crock Poten har sitt ursprung i USA och har på senare år blivit väldigt populär även i Sverige.

Ni hittar lite recept under kategorin Crock Pot här på bloggen, men det kommer fyllas på nu under våren med flera riktigt härliga recept. Kan redan nu säga att jag gjorde en helt makalöst god gulasch igår som det kommer recept på inom en snar framtid! Under #crockpotse eller om du följer @crockpotsverige på Instagram hittar ni massor av inspirerande recept gjorda i Crock Pot.

Den Crock Pot ni kan tävla om här i helgen är en 5,7 l Slowcooker med timer och automatisk omrörningsfunktion när man behöver det. Den är programmerbar och har en gryta av keramik i högsta kvalité. 2 olika vevarmar sitter i locket och går att byta ut och att ta bort. Glaslocket har klamrar som håller det på plats. Utsidan är i stilfull rostfri design med svarta detaljer.

För att vara med att tävla vill jag att du berättar vad du först av allt skulle testa att laga i din sprojlans nya Crock Pot? Eller har du redan en och skulle vilja ge bort den till en vän? Vad skulle du då rekommendera den att börja med?

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Tävlingen pågår från och med fredag 22 april till söndag 24 april kl 18.00 2016.

Vinnaren utses av Linnéas Skafferi och kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och Crock Pot.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
Amanda
7 år sedan

Det första jag skulle prova att använda crock poten till är

Amanda
Amanda
7 år sedan

Det första jag skulle använda crock poten till är att baka surdegsbröd! Jag är fullständigt VÄRDELÖS på att baka. Och enligt ryktesvägen ska crock poten vara bra på även det! Fantastiskt!

Annsofi
Annsofi
7 år sedan

Jag har en crock pot och bara älskar den! Hur smidigt som helst! Om jag vann skulle jag ge bort crock poten till en kär vän, som verkligen skulle uppskatta den! Jag skulle rekomendera att göra en pulled beef i den! Blir såå goot och mört! Hoppas på vinst 🙂

Lina
7 år sedan

Åh, vilken härlig tävling! Jag har länge velat testa en CrockPot.
Jag skulle nog testa någon kryddig kycklingrätt först av allt. Sedan servera enkelt med tortillas, grönsaker, guacamole osv. Denna typ av mat brukar gå hem hos hela familjen:) Och så skönt det skulle vara att i princip ha middagen serverad medan man ägnat sig åt annat. Håller tummarna för vinst👍🏻

Emma
7 år sedan

Alltså ÅH vilken tävling! Jag har på senare år börjat uppskatta att laga mat (har alltid varit en ”baktjej”) men ja, jag ska inte ljuga, bristen på utrustning i köket gör det liiite mindre motiverande och jag vet PRECIS vad jag skulle testa att göra i denna om jag har turen med mig.. PIZZA!! Och sen något lite uttjatade men goda pulled pork! 😀 Tänk vilken lyx att låta grytan sköta allt och maten är klar när man kommer hem från jobbet..

Paulina
Paulina
7 år sedan

Det första jag skulle tillaga skulle vara älgen min mormors bror skjutit i höst, han är över 90 år och är mycket nyfiken vad man kan hitta på med älgköttet då han envisas med att kokt eller stekt älgkött med kokt potatis är det ultimata sättet att äta lgh. Så självklart skulle jag bjuda honom 🙂

Emelie
Emelie
7 år sedan

Jag skulle testa att laga pulled beef med nån härlig smaksättning och sen baka ett gott bröd till. Tror familjen skulle älska det! Härligt med mat som sköter sig själv ; ) tack för härlig matinspiration!

Åsa Brandt
Åsa Brandt
7 år sedan

Åh min man har önskat sig en CrockPot bra länge nu… Sen vi fick barn är det han som lagar mat här hemma 💜 han vill testa så otroligt mycket när vi väl lyckas få hem en sådan så jag vet inte vart han vill börja, men med en CrockPot så kommer han i alla fall få mer tid med mig och sonen istället för lägga den tiden på matlagning 💜💜💜

Madeleine
Madeleine
7 år sedan

Skulle så gärna vilja vinna. Har länge velat ha en sån men inte kunnat unna mig att köpa en. Låter toppen att maten liksom kan laga sig själv😊
Det första jag skulle laga är nåt gott med kyckling då det är en favorit här hemma.
Håller tummarna att turen är på vår sida!

Emelie
7 år sedan

Jag skulle absolut testa och göra en riktigt god pulled pork med alla dess goda tillbehör

Jessica Ivarsson
Jessica Ivarsson
7 år sedan

Jag skulle vilja vinna en Crock Pot för att jag älskar när mat går smidigt men ändå är fullt av fantastiska smaker och näring. Jag skulle vilja laga en pulled pork med massor av kryddor och färska örter. I med köttet, skivad lök, vin, vitlök, tomater, BBQ-sås och sedan servera det till min familj på uteplatsen i solen. Jag skulle bli såå glad om jag vann. Allt gott //Jessica

Michelle
Michelle
7 år sedan

Åh jag vet inte vad jag skulle börja med att laga för gott.
Helkyckling skulle vara gott eller nån god köttgryta, eller varför inte baka nåt gott bröd. Åh det finns då mycket gott att testa….
Skulle vara en dröm att få vinna! I sommar kommer vår lilla 5:a och just nu känner jag mig lite stressad över hur jag ska hinna ta hand om alla barn, hemmet och matlagningen. Men den här skulle definitivt underlätta vardagen enormt mycket! Tänk vilken lycka att på morgonen förbereda maten och sen vid middagsdags är den klar, simsalabim 😊
Ha en fin fredag och helg

Andrea
Andrea
7 år sedan

Jag skulle laga havregröt på riktige havrekorn (steel cut oats) varje morgon! Jag tycker inte om gröt på havregrznsflingor men med riktiga korn är det sååå mycket godare! Nackdelen är bara att det tar tid…men inte så med Slowcookern som lagar det på natten 🙂

Eva Iwarsson
Eva Iwarsson
7 år sedan

Om jag skulle bli den lyckliga skulle jag först laga en riktigt god kycklinggryta med massor av grönsaker i.

Camilla Forssén
Camilla Forssén
7 år sedan

Åh vilken dröm att vinna en Crock Pot! Har ingen men har läst så många god recept för den 🙂
Det första jag skulle testa att tillaga i den är högrev från den lokala bonden vi köper kött av. Min dotter är nämligen inte alls förtjust i köttgrytor men det beror på att hon alltid tycker att köttet känns segt och torrt. Att då få utmana hennes smaklökar genom att göra en mustig köttgryta i en Crock Pot känns som en härligt test. Jag tror att hon kommer bli helt omvänd 🙂

Ida
Ida
7 år sedan

Jag skulle vilja laga en pulled pork, gärna med karibisk kryddning med inspiration av ditt recept för någon vecka sedan.
Min tvååring älskar kryddig mat och jag har velat att hen ska få smaka pulled pork länge men vi har ingenting att laga den i.
För att få pengarna att räcka länge och till riktigt bra mat så handlar vi nästan enbart ”röda lappar” på affären, sådant med kort datum. Det innebär ofta att jag får ställa mig och laga mat på konstiga tidpunkter för att sedan frysa in.
En crock pot skulle göra allt så mycket enklare för oss, bara slänga ned köttbiten och grönsakerna och så sköter det sig själv och vi får mer tid för varandra som familj.

Lina K
Lina K
7 år sedan

Åh det har varit min dröm att skaffa en crockpot!! Skulle underlätta så mycket i vardagen. Min första maträtt skulle definitivt bli en god köttgryta. Ser den framför mig hur god och mör den kommer bli. Mums!!
Jag har i några månader samlat på mig lite olika recept för att ha redo den dagen jag äntligen har en i min ägo. Kanske den dagen är närmare än vad jag trott! 😉 Jag hoppas på det iallafall. 😃
Mvh Lina

Linda
Linda
7 år sedan

Åh vilken härlig tävling! Har läst mycket positivt om CrockPot ! Det första jag skulle testa att göra är någon köttbit som blir riktigt mör som min dotter på 6 år älskar! Skulle serveras med hemmagjord sås, svartvinbärsgelé och några mumsiga grönsaker till ! 🙂

Emmilie
Emmilie
7 år sedan

Wow vilken tävling! Hoppas självklart på vinst jag som har önskat mig en så länge!!!
Det första jag skulle laga är din mexikanska gryta!! Den ser så god ut och ingredienserna är helt i min smak! Nu håller jag tummarna att jag vinner!

Therese Nilsson
Therese Nilsson
7 år sedan

Har precis fått tillökning i familjen och känner att denna skulle underlätta min vardag rejält. Då hade vi fått hälsosam mat varje dag istället för hämtmat ibland för att tiden bara susar förbi när man har en liten bebis.
Jag skulle först av allt laga en härlig gryta med curry & kyckling och servera med en krispig vårsallad till. Den skulle inte hamna i något köksskåp hos mig i alla fall 😄😄

Amanda
Amanda
7 år sedan

Åh vilken underbar tävling! Det första jag skulle laga i en crock pot skulle vara en älgstek. Tillsammans med massa lite lök & barbequesås, så det blir en riktigt härlig pulled älg! Skulle servera det i Hamburgebröd med en riktigt god yoghurtsås till. Mums!

Susanne
Susanne
7 år sedan

Åh! Vill ha, vill ha, vill ha! 🙂
Det första jag skulle testa att laga är Carnita taco gjort på älgkött. Det är ju så gott att det vattnas i munnen bara av tanken på det. Det är dessutom en perfekt middag eftersom man kan välja tillbehör själv och de flesta kan då hitta någon kombination de gillar.

Jessica Englund
Jessica Englund
7 år sedan

Det första jag skulle göra vore nog en köttgryta med mycket kryddor och goda grönsaker.

Malin
Malin
7 år sedan

Det första jag skulle pröva att göra är din kikärtsgryta, som jag älskar! Jag har hittills bara gjort den i vanlig järngryta. Sen serverar jag den med ett nybakt rågbröd. (Och nu blev jag hungrig, tur att det är lunch snart…) 🙂

Helen W
Helen W
7 år sedan

Skulle ge den till min man, han säger att han inte kan laga mat men jag tänker att med en sån här borde man kunna lära sig och dessutom inte misslyckas!
Skulle be honom laga en god chili con carne på högrev! Slurp!

Matilda Broberg
Matilda Broberg
7 år sedan

Har alltid varit sugen på att prova laga mat i en crock pot efter att jag sett alla dina recept och maträtter . Älskar alla sorter av grytor och skulle gärna prova att laga någon gryta i en crock pot .

Jenny
Jenny
7 år sedan

Åh vilken drömvinst, har länge önskat mig en crockpot! Jag älskar att laga mat och gör all mat här hemma. Vill få min sambo mer intresserad av matlagning och tror det skulle bli toppen med en sån här! Han skulle kunna sätta igång den på morgonen och ha maten klar till sig och barnen när dom kommer hem när jag jobbar dygnspass. Skulle vilja ge den till honom men låna den jag med så klart 😉 Jag skulle vilja laga massor av goda grejer i den, kycklinggryta, pulled beef eller varför inte din gulasch som du skrev om, älskar gulasch! Håller tummarna hårt nu!! Kram

Viktoria
Viktoria
7 år sedan

Jag skulle börja med en Boeuf Bourguignon. Älskar det men tror att det skulle bli ännu bättre om man gjorde den sakta i en Crock Pot.

Anna
Anna
7 år sedan

Åh, jag skulle göra ljuvligt timjansdoftande vegetarisk ärtsoppa.
Sen skulle jag börjar experimentera och tota ihop mustiga grytor av olika slag. Det hade blivit massor av bönor i olika varianter och varierande kryddblandning.
PS. Formuläret vill inte godkänna min blogg http://www.wonderings.blogg.se eller min webbshop http://www.annasannorlunda.se i fältet Hemsida.

Elin
Elin
7 år sedan

Jag skulle börja med en högrevsragu som jag skulle servera med färsk pasta! Tycker det är så fantastisk gott när man får en ragu som bara faller sönder när man sätter gaffeln i den men det är sällan jag har tiden att vakta spisen hela dagen! Med denna skulle jag ladda upp en rejäl ragu på morgonen och bjuda in kompisgänget på lyxig vardagsmiddag!

Daniela
Daniela
7 år sedan

Som vegetarian blir det givetvis inte något köttiga recept, vilket jag trodde passade allra bäst i en crock pot. Så fel jag hade! Blev för några månader sedan bjuden på en alldeles fantastisk kikärtsgryta med tomatsås, den smakade så gott & jag frågade om receptet. Receptet var tydligen inte hemligheten utan en crock pot! Jag har önskat mig en sedan dess & håller tummarna för att vinna så jag kan laga lika mustiga grytor 🍀

Therese
Therese
7 år sedan

Jag och min fästman har jubileum nu i maj och efter all mat han lagar till mig skulle jag vilja vinnadenna crock pot till min fästman. Han har länge pratat om att göra en mustig gulasch och pulled pork, men det känns alltid som att tiden inte räcker till för att få det tillagat sådär länge som kanske skulle behövas. Läsningen verkar ju verkligen vara en crock pot!

Anna vanberg
Anna vanberg
7 år sedan

Jag skulle vilja testa att laga någonting pulled… Beef, pork, turkey… Vad finns det mer!!? 🙂 Jag är verkligen ingen kock, men kanske skulle man kunna lyckas göra mer smakrik mat med en crockpot?!

Martina
Martina
7 år sedan

Skulle testa att göra nån god gryta med kyckling och massa grönsaker, perfekt när man kommer hem efter jobb och träning 🙂

Monica
Monica
7 år sedan

Min absoluta favoriträtt är ett mustigt långkok – en gryta som jag första gången smakade på en mysig taverna på Kreta under min första utlandssemester. Det är nu över 20 år sedan men jag minns och drömmer ännu om den maträtten.
Stifado är en underbart god grekisk gryträtt innehållande massor med små söta pärllökar och supermört kött i en helt magiskt god sås. Serverad med ett grekiskt lantbröd att riva och doppa i såsen blir det en måltid man garanterat inte glömmer i första taget. Mums!
Dessvärre krävs det lång tillagningstid för att Stifadon ska bli så där härligt mustig och god och därför har jag bara gett mig på att göra den ett par gånger. För även om rätten i stort sett sköter sig självt när man väl fått ner ingredienserna i grytan så känns det inte så kul att ha spisen igång en hel dag – speciellt inte sommartid. Men där skulle en Crock Pot vara det ultimata hjälpmedlet och hade jag en sådan skulle jag garanterat bjuda nära och kära på en riktigt härlig grekisk Stifado betydligt oftare.

Negin
Negin
7 år sedan

Skulle laga kalkonklubba med mangold, bönor och curry/paprika inslag och servera ris till det. Hade vart en otroligt hjälpsam vinst för vår lilla familj. Imorgon blir vi förhoppningsvis igångsatta och hoppas att våran första lilla bebis vill titta ut, med denna sloowcooker får vi extra händer i köket och mer tid till lilla bebisen <3

Rosie
Rosie
7 år sedan

Jag skulle laga till en het chili och linsgryta med färska kryddor och kalv kött.

trackback
7 år sedan

[…] Tävla om en Crock Pot dök först upp på Linnéas […]

Sanna Bylund
Sanna Bylund
7 år sedan

Hej, vilken härlig tävling! Jag skulle vilja laga en riktigt god tomatsås med något gott kött i. Jag ÄLSKAR tomatsås, och låta köttet koka med länge så att det nästan faller isär, sedan i med massor av örter såklart. Till detta skulle jag vilja ha klyftpotatis , sallad och en hemlagad vitlöksdressing. MUMS!

Heléne Martinsson
Heléne Martinsson
7 år sedan

Skulle pröva att koka kött i den eftersom jag gör det så sällan. Den skulle bli rejält uppskattad här!

Marie Nordin
Marie Nordin
7 år sedan

Oh, jag skulle vilja laga/baka sånt som jag normalt inte gör pga tidsbrist eller att det helt enkelt inte blir lika bra/gott i vanlig gryta. Kan tänka mig lambleg eller ribs kanske,. åt lambleg på ben i någon tamatsåsvariant i Sydafrika för många år sedan som jag har tänkt på många gånger. Lite mustiga kryddor, kanel, spiskummin, vitlök, lök, tomat, kanske rödvin och så koka länge,länge. tills det faller av benet. Det längtar jag efter att prova!

Emelie
Emelie
7 år sedan

Oh vilken dröm att få ha och använda en crock pot. Då jag på senaste har blivit mer medveten i min matlagning och börjat äta mer vegetariskt, så har jag kommit över ett recept jag mer än GÄRNA skulle vilja prova. Vegetarisk gryta med butternut squash och kikärtor. Det ska tydligen bli otroligt gott!

Bodil Nordlander Järkstig
Bodil Nordlander Järkstig
7 år sedan

Jag skulle verkligen uppskatta att vinna denna då ekonomi inte tillåter att jag köper den själv. Skulle göra goda grytor av älgkött med mycket smakrika kryddor.

Lina
Lina
7 år sedan

Tacos med asiatiska revben! Låter som fredagsmiddag 2.0, både fantastiskt gott och skönt att maten i stort är klar när vi kommer hem från jobb & förskola.

Janet
Janet
7 år sedan

Hej, jag skulle vilja utforska olika recept med högrev. För mig som ensamstående mamma skulle det ge mig massor av extratid till mina barns träningar, och vi skulle få bästa kvalitén på den sortens mat vi älskar!

Elise
Elise
7 år sedan

Vilken underbar tävling! Har velat ha en sån här länge men inte haft möjlighet att införskaffa mig en ännu. Svårt att välja den första rätten, skulle nog bli en helkyckling eller ärtsoppa! Eller kanske någon god gryta med en massa spännande smaker och goda grönsaker! Håller tummarna 🙂

Barbro Snellman
Barbro Snellman
7 år sedan

Vad roligt med tävling! 😊
Om jag skulle vinna så skulle jag börja laga en ”pulled elk” för att få fina smaker och konsistens på älgköttet, eller kanske koka rent älgbenen till en mustig buljong. Hoppas på tur ✊

Anna Karlström
Anna Karlström
7 år sedan

Det första jag skulle prova att laga i min crock pot är en riktigt mustig boeuf bourguignon. Mitt i veckan! En sån oerhörd lyx!

Camilla Björklund
Camilla Björklund
7 år sedan

Jag skulle göra en mustig hjortgryta med mycket ekologiska grönsaker . Och till det ett saftigt hembakat bröd och ett glas Amarone.
Kvällen är räddad!

Pauline
Pauline
7 år sedan

Åh! Det första försöket hade nog blivit en pulled pork för att testa hur det funkar osv. Sen hade det blivit experimentera som gällde! Mat ska vara kul tycker jag! 🙂

black bean brownies

Nästa inlägg

Black bean brownies

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x