Hemgjord isglass av lemonad

 
isglass
Efter en vecka med lite sämre väder verkar det som om solen åter är tillbaka här i min lilla del av Sverige. Och vad passar bättre att fira solens återkomst med än en härlig, hemgjord isglass!? Jag fyndade fina glassformar på Panduro tidigare i år och har bara väntat på ett passande tillfälle att få använda dom!
Jag kan tycka att just isglass kan vara lite svårt att få till någon god smak på. Förr provade jag att använda saft, men man var ju tvungen att blanda så stark saft för att få någon god smak. Jag vet att vissa använder kokosvatten och frukt, det har jag inte testat än. Men brukar inte ha just kokosvatten hemma så ofta, så är kanske därför. Men här om veckan när jag var på mataffären gick jag förbi alla juicer som stod där i kylen och tänkte att något sådant måste ju vara perfekt att använda sig av när man gör isglass.
Jag är inte så superförtjust i sådär supersliskig isglass, så därför föll mina ögon på en flaska med Brämhults lemonad. Det måste ju bli perfekt tänkte jag. Syrlig lemonad och i det söta jordgubbar. Kan man tänka sig en bättre, svalkande kombination en varm sommardag? Tror inte det va?
lemonadglass
Nu kan man ju använda sig av precis vilken dryck och frukt man vill, men jag kände att kombinationen lemonad och jordgubbar kändes väldigt fin. Jag har tidigare år gjort en enkel fläderdricka bara genom att låta fläder, citron, hett vatten och lite honung ligga och dra ett dygn eller så. Det borde också bli supergott att använda som bas i isglass. Jag bara känner på mig att det här kan bli en sommar fylld av härlig hemgjord isglass! Eller vad tror ni?
Receptet till dessa är inte alls krångligt, Allt ni behöver är:
Isglass:
Färdig lemonad (jag använde Brämhults, väldigt god!)
färska bär, jordgubbar till exempel
glassformar
glasspinnar
Skiva jordgubbarna tunt. Häll upp lemonad i formarna, Lägg i jordgubbarna och sätt i en glasspinne. Ställ in i frysen, gärna över natten. Sedan är det bara att njuta av din svalkande och goda isglass!
 
Har du något superbra recept på hemgjord glass? Dela gärna med dig!
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jeanette
7 år sedan

Detta lät jättegott. jag ser fram emot att kunna göra goda hemmagjorda isglassar i sommar.

Angelica Lagergren
7 år sedan

Måste testa att göra de här, så himla fina bilder Linnea!

Kate
7 år sedan

Perfekt att njuta av varma sköna sommardagar, och kanske bjuda mina goa dagbarn på! Ljuvliga bilder!
Tisdagskram från Kate

bearnaisesås

Nästa inlägg

Bearnaisesås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x