Min favoritsmörgås

smörgås
 
Älskade frukostsmörgås! Som man kan göra goda smörgåsar om man bara har goda pålägg. Dom här smarriga varianterna gjorde jag och åt efter ett träningspass här tidigare i veckan. Och det blev ju som en hel måltid! Höll mig mätt och belåten till lunch allra minst.
Jag älskar verkligen hembakade filmjölkslimpor, med massa goda frön och nötter. Som de här godingarna jag gjort tidigare:
-Filmjölkslimpa med lingon och rödbeta– glutefri
-Filmjölkslimpa
-En filmjölkslimpa till
Gott, smidigt och enkelt att baka. Orkar man inte baka själv brukar jag leta efter bröd med låg sockerprocent. Det finns tillfällen då det är helt ok att äta socker, men frukosten är inte ett sådant tillfälle enligt mig. Äter jag en smörgås vill jag att den ska vara god, nyttig och hålla mig mätt länge,
Något jag tycker är himla gott att ha på smörgåsen är krasse och groddar. Har länge tänkt beställa de här fina groddburkarna från Renée Voltaire. Men nu kanske det kan bli av när de var på kampanj och allt! Är ju så gott att ha både i sallad, på smörgåsen och till maten.
Andra goda saker jag gärna toppar min smörgås med är keso och avocado. Bra med protein och bra med fett. Då blir man mätt och lycklig många timmar. Eller ett kokt ägg. Det är också sådant jag står mig länge på.
 
Hur skulle din ultimata frukostsmörgås se ut? Är det en rostad macka med ost och marmelad? Ett rykande färskt surdegsbröd? En frasig fralla eller ett mörkare bröd? Kommentera gärna så jag får se vad ni gillar allra bäst!
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
7 år sedan

Jag bakade faktiskt långjästa frallor i helgen, blev super gott, nästan som med surdeg.
Jag föredrar lite matigare frukost egentligen, men till vardags blir det macka å grekisk yoghurt med müsli eller bär. 🙂
Groddar är ju bara så gott! Å krasse! 😛

Rebecka
7 år sedan

Ser supersmarrigt ut! Så gott med avokado på mackan! http://www.nouw.com/hellofebruary

Maria Carlsson
7 år sedan

Tack för tipset! En groddburk är beställd. 🙂
Jag har, precis som du, varit sugen att köpa en groddburk länge, men inte riktigt iddats leta och beställa. Men nu blev det gjort!

Emma
7 år sedan

Surdegsknäcke av råg, färskost, avokado, skinka, citronpeppar och chili <3
Eller havrebräck, extrasaltat Bregott och ägg.

vegetarisk stroganoff med svamp

Nästa inlägg

Vegetarisk stroganoff

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x