Monster till halloween

halloweenmonster
Hej i regnrusket!
Först och främst, välkomna alla nya läsare! Ni är så många som hittat hit den senaste tiden och ni är så varmt välkomna precis varenda en av er!
Vi fortsätter lite på temat halloween tänkte jag. Så idag tipsar om ett superkul halloween-pyssel du enkelt gör med barnen. Nämligen små monster 🙂 Lite kladdigt, lite pilligt, kreativt, roligt men framförallt gott! Perfekt pyssen en grå oktoberdag helt enkelt.
monster
Jag vet hur det är det här med att pyssla med barnen i köket. Man har sådana förväntningar, och oftast blir det bara pannkaka av allt. Därför tycker jag det är bra om dom får vara med när man gör saker som inte är på så stort allvar. Inte baka perfekta cupcakes till barnkalaset, utan mer göra chokladbollar till fredagsmyset eller så. Då är man själv inte så stressad och allt behöver inte bli perfekt. När man själv sänker ribban lite, barnen brukar märka av det och då får alla mycket roligare.
De här små monstren är också exempel på saker barnen kan vara med och pyssla med. Inget monster blir det andra likt och det finns liksom inget rätt eller fel.
halloween
Alltså hittade de här råttorna på ICA idag, funderar på vart i huset jag ska gömma dom för att skrämma barnen lite…? Eller är jag en elak mamma nu?
När jag var mindre hade jag en liten tusenfoting i plast som jag älskade att skrämma slag på min lillasyster med. Nu bor ju hon ända borta i Berlin, så kan inte skrämma henne längre. Så känner att det vore fint att ta ut det lite på barnen istället.. 😉
halloweenmonster choklad salta pinnar
Till mina moster beställde jag hem ätbara ögon. Dom brukar finnas att köpa på pysselaffärer eller i butiker som säljer tårtdekorationer. Just dom här hittade jag på Cake and Design. Passade på att köpa ett gäng förpackningar, så har jag hemma till nästa år 🙂
Monster med ögon:
200 g choklad av valfri sort
2 stora nävar mini-marshmallows
ca 100 g salta pinnar
ätbara ögon
Smält chokladen i en skål. Ha i marshmallows och rör om väl. Krossa och bryt sönder salta pinnar. Du vill inte ha för långa pinnar, då är det svårt att få till små, fina monster av det. Blanda väl. Marshmallowsen kommer att smälta lite i den varma chokladen vilket gör att allt binds ihop bra. Rör om tills allt är täckt av choklad. Forma med hjälp av två skedar små högar av chokladblandningen och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck dit ögon. Låt stelna helt.
Självklart kan man smaksätta chokladen med lakritspulver, mandel eller annat man gillar!
 
Har ni något roligt halloweenpyssel för er i år? Berätta gärna!
bild:Linnéa

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linssås

Nästa inlägg

Veckans mat- en helt vanlig vecka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x