En lista om mig

_MG_0142

De senaste veckorna har ni blivit så många nya läsare här på bloggen. Så jag tänkte att det kanske kan vara passa fint med lite mer information om vem jag egentligen är, här bakom bloggen.

Så jag kör en lista om mig. Vissa saker vet ni som följt bloggen länge men för andra är det kanske nytt. Så nu kör vi:

 • Mitt fullständiga namn är Ylva Linnéa Elisabeth Seidel. Ylva efter mamma och Elisabeth efter mammas moster. Egentligen skulle jag hetat Emmy, men när jag föddes såg jag mer ut som en Linnéa. Seidel är ett tyskt efternamn. Mina farföräldrar kom till Sverige efter andra världskriget.
 • Jag startade Linnéas Skafferi för snart 10 år sedan. Mest för att det var ett smidigt forum att samla recept på. Tanken eller målet var aldrig att jag skulle arbeta med detta. Det var bara en himla rolig hobby.
 • När det kommer till julmat är jag rätt konservativ av mig och tycker att julmat ska vara just julmat. Det finns 51 andra helger om året man kan vara nytänkande och superkreativ. Vad är det egentligen för fel på en klassisk jansson, skinka, sill och lax?
 • Jag är en riktig allätare, men är inte så förtjust i kokt potatis, jalapenos, blodpudding och lever.linneasskafferi
 • Förutom att driva bloggen Linnéas Skafferi arbetar jag som matskribent, matstylist och matfotograf. Bilderna ovan här är från jobb jag gjort tidigare i år.
 • Jag och Sebastian har levt ihop i snart 11 år, har två barn, hund, hus och bilar. Men ännu inte gift oss än. Men i sommar så…
 • Varje fredag äter jag och grabbarna pannkaka hos min mormor och morfar. Då ska vi ha fredagsmys. En av veckans viktigaste dagar!
 • Jag är helt värdelös på matematik. Skulle jag göra ett prov idag skulle jag nog få gå om från ungefär 7:e klass i matte. Men säg det inte till någon?!
 • Jag älskar att läsa. Har alltid gjort det. Om jag inte mins fel så något år under högstadiet var jag den som lånat allra flest böcker i skolbiblioteket. Nu lyssnar jag mest på ljudböcker, men försöker läsa en bok i månaden. Det går sådär….
 • Jag flyttade hemifrån några veckor innan jag fyllde 16. Jag lovade dyrt och heligt att aldrig låta mina barn växa upp på landet som jag fick göra. Well…. Nu har vi bott här, i samma by som jag växte upp i 7 år. Och vi trivs hur bra som helst!
 • Efter att jag fått barn har mitt hår blivit bättre, mina naglar starkare och jag har blivit mer fryssen av mig. Midjemåttet är större än innan andra barnet, men mindre än innan första.. _MG_0021

Det var lite saker om mig. Har ni några frågor eller tankar? Hit me! Skriv en kommentar, så ska jag svara så gott jag kan!
Sen undrar jag lite om vad ni vill läsa om här på bloggen? Har ni några önskemål och idéer?
Nu ska jag fortsätta ta hand om mina febriga barn. Första vab-dagen på hela hösten kom igår, så ska nog inte klaga. Nu ska vi äta lunch, skriva önskelista till tomten och sen börja pynta inför advent!
Bilder: Sebastian Niemi-Carlsson & Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Angela
7 år sedan

Hej… Har nu följt dig ett tag… Gillar det jag läser och maten du lägger upp.. Grattis till giftemålet i sommar. Håller med dig om julmaten. Det ska vara som det alltid varit. Jag gift med en tysk och i år ska vi till hans släkt i Berlin till jul. SÅ då blir det ”ny” mat för mig.. men jag har blivit ombedd att ta med julskinka.
Ha en underbar dag!
Angela

Louise, minimat.se
7 år sedan

Så kul att få läsa den här listan 🙂 Jag flyttade också hemifrån några veckor innan jag skulle fylla 16… önskar nu efter att vi fått barn att jag kunde säga att jag också flyttat tillbaka för tänk så mysigt det vore att ha mormor och morfar nära.. men tyvärr har jag en sambos jobb som stoppar och även mitt eget.. Din blogg är underbar! men kul såklart att få höra lite om personen bakom 🙂 Kramis!! <3

Margaretha Backman
Margaretha Backman
5 år sedan

Kollar på dina recept verkar goda Men kollade på Sparrissoppa ska det vara 2 1/2 l grädde?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Margaretha Backman
5 år sedan

Hej, Vilket recept är det du menar?
Linnéa

Storytel

Nästa inlägg

Lyssna på en ljudbok i jul!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x