Apelsinsill

apelsinsill1

Dag 18 av 24 dagar jul och nu närmar sig verkligen julhelgen med stormsteg! Har ni planerat vad ni ska ha på julbordet? Blir det några nyheter eller samma gamla kära julmat som förra året? Jag kommer inte ihåg var, men någonstans smakade jag apelsinsill, det var säkert ett par år sedan. Och efter det har jag tänkt att ett bra recept på apelsinsill måste jag få fram.
Så till ett av jul-jobben jag gjorde i år passade det sig så bra med just apelsinsill. Så där fick jag min chans! Och så gott det blev. En krämig fräsch och snäll sill, med en liten smak av apelsin. Inte alls så den tog över. Bara så man kände en hint av den lite friska och söta smaken som passar utmärkt tillsammans med den salta sillen.

Vad har ni annars för favoriter när det kommer till sill? Om ni nu ens gillar sill? Min mamma brukar göra en helt makalöst god sillröra. Den är ett måste för mig varje jul! Så god 🙂

Ta en apelsin med mycket smak, gärna en lite sötare sort. Den gör sig allra bäst här!

Apelsinsill:
1/2 apelsin, filéad
saft från 1/2 apelsin
1 dl gräddfil
1 dl crème fraîche
1 tsk grov senap
1 msk finhackad gräslök
5 cm purjolök
ca 400 g 5-minuterssill
Filéa 1/2 apelsin och skär i riktigt små bitar. Pressa saften ur 1/2 apelsin. Blanda detta med gräddfil, crème fraîche och senap. Finhacka gräslök och purjolök, rör i det.
Häll lagen av sillen och klipp eller skär ner den i mindre bitar. Blanda sillen i röran och ha upp på en fin  burk. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
polkabräck

Nästa inlägg

Polkabräck

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x