Polkabräck

polkabräck
Dag 17 av 24 dagar jul och idag tänkte jag dela med mig av ett supersnabbt julgodisrecept. Nämligen polkabräck. Eller chokladbräck som det också kan kallas. Det är verkligen ett superenkelt julgodis som blir jättegott!
Jag har lagt mitt i små påsar och knutit band runt, så förhoppningsvis finns det lite kvar till jul i alla fall 🙂
Det här är ett sånt där enkelt recept som bara innehåller tre ingredienser och den största arbetsinsatsen du behöver göra är att smälta choklad. Jag burkar för det mesta smälta choklad i mikrovågsugnen. Drar man ner så man inte kör på full effekt och bara kör en stund i taget brukar det gå bra. Annars kan man lätt bränna vid chokladen. Så håll lite koll :=
Självklart kan man ha annat på chokladbräcken än polkagrisar. Hackade nötter, marshmallows eller varför inte krossad pepparkaka är gott att strö över. Receptet går självklart bra att dubbla om man vill ha riktigt mycket. Jag gillar när det blir ganska tunt, men det är ju en smaksak.
Polkabräck:
200 g vit choklad
50 g mörk choklad
3 polkagrisstänger
Smält cirka hälften av den vita chokladen på medeleffekt i mikron. Rör om var 20:e sekund. Låt resterande vit choklad smälta ner i den varma chokladen. Bred ut riktigt tunt på ett bakplåtspapper. Smält den mörka chokladen och ringla den över den vita. Dra fina mönster med hjälp av en kniv. Krossa polkagrisarna och strö dom över chokladen. Låt stelna och bryt i mindre bitar. Lägg i fina små cellofanpåsar, knyt om en rosett och du har en perfekt liten present att ge bort. Eller varför inte använda till varm choklad-kittet jag skrev om tidigare förra veckan?
bild: Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pepparkakskladdkaka1

Nästa inlägg

Pepparkakskladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x