3 goda mellanmål

jordgubbssmoothie
Oavsett om du börjat arbeta efter jul och nyår eller om du är hemma med jullovslediga barn kan det vara gott med ett mellanmål. Jag brukar försöka få med mig nån frukt eller så till jobbet, men jag tänkte att jag ska bli bättre på att ta med ett lite matigare mellanmål. Det är ju verken jobbigt eller svårt att mixa ihop en smarrig smoothie på morgonen och ta med. Eller kanske lyxa till frukosten lite. Eller överraska barnen med om ni är hemma och lediga. Så därför tänkte jag att det kunde passa fint med lite mellanmåls-inspo så här när det nya året precis ska dra igång.
I inlägget hittar ni både mina och barnens stora favoriter!
Först ut är en härlig jordgubbssmoothie som mättar bra tack vare att det är avokado i. Perfekt att servera till frukost eller som ett riktigt smaskigt mellanmål!
egen mannafrutti
Mitt andra tips denna tisdag i januari är barnens absoluta favorit. Nämligen hemgjord manna-frutti. Det här kan dom äta hur mycket som helst av! Och jag förstår dom. Jag brukar köpa fibermannagryn, jag tänker att det är lite matigare än vanliga.
Hemgjord manna-frutti är betydligt mycket bättre att äta en färdigköpt då den innehåller otroligt mycket socker. Till min manna-frutti har jag inte i något socker alls, jag smaksätter bara med vaniljpulver. Och det blir såå gott!
smörgås
Upp med handen alla ni som älskar mackor där ute!!!
Många tycker kanske att vitt, fluffigt bröd är det allra godaste, men jag har en liten förkärlek till grovt, mörkt bröd. Helst helt osötat. Det passar så himla bra att ha keso, avokado, sallad eller varför inte groddar på. Det är kanske mitt absoluta favovoritmellis. Det mättar bra och man får i sig massor av bra saker på kuppen. Men se upp när du köper grovt, mörkt bröd. Många innehåller massor av socker, så se till att du tar en osötad variant med lågt sockerinnehåll. Det finns idag massor av bra alternativ, men man får ha ögonen med sig och kika lite på innehållsförteckningen bara.
Om jag inte köper bröd som dessa, ja då gillar jag filmjölkslimpor av alla dess slag!
 
bilder:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Victoria rawvegan.se
7 år sedan

Vilka fina bilder du har 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Victoria rawvegan.se
7 år sedan

Tack så jättemycket 🙂

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Carina Sandqvist
Carina Sandqvist
5 år sedan

Hej !
Jag tittar in på din sida lite då och då . Mycket läsvärt o h matnyttigt. Nu undrar jag var du hittar Fibermannagryn?

vegetarisk pastasås med linser

Nästa inlägg

Veckans mat- 5 enkla

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x