Veckans mat- 5 enkla

vegetarisk pastasås
Hej första måndagen 2017!
Jag hoppas att ni alla har haft en helt underbar jul och nyårshelg. Och att många av er fortfarande får njuta av lite ledighet. Vi är lediga idag men vi mjukstartar lite efter lovet så jag jobbar bara kort-dagar tisdag och onsdag. Sen får vi vara lediga några dagar till innan vardagen kör igång på riktigt nästa vecka. Idag blir det en tur till IKEA med vänner till mig och barnen. Perfekt sysselsättning en ledig måndag!
Under 2016 var mina veckoplaneringar av mat väldigt uppskattade av er, så jag tänkte att vi kickar igång året med en matplanering med temat 5 enkla.
5 enkla middagar som dessutom är bland de 5 mest uppskattade recepten under året som gått. Jag har fått väldigt mycket fina kommentarer om just de här recepten. Så kicka igång ditt 2017 med en vecka full av god, vällagad vardagsmat!
 
Först ut denna måndag är vegetarisk pastasås. Jag tror vi kommer fortsätta fokusera på att äta mindre kött under 2017, så därför tänker jag att veckoplaneringen av mat kommer innehålla minst ett, men gärna två vegetariska recept under året!
kycklinggryta crock pot
Ni som hängt här på bloggen ett tag vet att jag älskar min Crock Pot. Världens bästa uppfinning. Jag älskar att komma hem efter en dag på jobbet och ha maten klar i grytan. Den här kycklinggrytan gör jag ofta när det är lite tomt i kyl och frys. Man kan blanda i lite av vad man har hemma, den här gången åkte både zucchini och röda linser i. Men har gjort utan det också. Har man ingen Crock Pot går det såklart bra att göra kycklingen i en helt vanlig gryta.
kotlettgryta med svamp
Det här receptet på fläskkotlettgryta har också varit ett väldigt populärt recept under 2016. Gillar man inte fläskkotletter kan man använda sig av kyckling istället. Bra, enkelt och otroligt god vardagsmat!
torsk i ugn
Årets mest sökta recept här på Linnéas Skafferi, torsk i ugn! Nu var det längesen vi åt detta så den här måste det bli i veckan!

 tortillapizza

En annan storfavorit både här hemma och hos många läsare är de här tortillapizzorna.. Otroligt enkel och snabblagad mat. Till just det här receptet har jag använt pesto i botten, men det är gott med passerade tomater också!

Det var veckans 5 enkla middagar, jag hoppas ni kan hitta lite inspiration inför den kommande veckan!

Just ja, vi brukar ju avsluta med något sött! Och vad passar bättre än 2016 absolut mest sökta dessert här på bloggen?

cheesecake i glas

Cheesecake i glas är något ni sökt otroligt mycket på under 2016!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
MiaMaria
MiaMaria
7 år sedan

Apropå crock pot, Du tävlade ut en crock pot den 9/12 men kan inte se att ni presenterat någon vinnare! Har sett i kommentarerna att andra också undrat.
God fortsättning!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  MiaMaria
7 år sedan

Men oj, det måste jag helt ha missat! Uppdaterar det inlägget med vinnaren genast!
Tack för påminnelsen.

Kate
7 år sedan

Tack för finfina tips, alltid bara & kul till veckan då ”många” måltider ska planeras, både till jobb och middagar.
Kram Kate

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Nyår

Nästa inlägg

Om året som varit, och det som kommer…

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x