Kycklingbiffar

kycklingbiffar
Idag tänkte jag tipsa om ett sånt där superbra vardagsrecept. Nämligen kycklingbiffar. Ibland fastnar man i samma gamla hjulspår som man alltid kör på i, men att bara byta ut de vanliga färsbiffarna mot kycklingbiffar kan ju faktiskt göra att allt känns lite roligare så här en torsdag i februari 🙂
Jag brukar inte köpa mald kycklingfärs, utan köra innerfiléer i matberedaren. Nu blir det säkert godare på mald färs.. Men ofta när jag planerar maten kommer jag på kvällen innan vad jag ska laga till middag kommande dag. Då måste det gå enkelt och snabbt. Så då blir det att jag mixar kycklingen i matberedaren. Och det går hur bra som helst.
Just kyckling smakar ju inte så mycket. Så tänkt på att krydda ordentligt så du får en fin smak på kycklingbiffarna. Färsen blev ganska kletig, så jag tog helt enkelt och bara klickade i den med hjälp av en matsked i stekpannan. Sedan plattade jag till biffarna med handen. När de fått fin färg på båda sidor fick de gå klart i ugnen sen. Å vad jag älskar enkel matlagning!!
 
Kycklingbiffar med ajvarsås:
700 g kyckling
1 röd lök
2 vitlökslkyftor
1 knippe färsk persilja
100 g färskost (gärna smaksatt)
1 ägg
citron
salt & peppar
Torka kycklingen torr med ett hushållspapper. Lägg den i en matberedare med knivarna monterade. Pulsera tills kycklingen är finfördelad. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Ha i tillsammans med persiljan. Pulsera ett par gånger till så lök och persilja hackas.
Tag ur knivarna och ha i färskost och ägg. Pressa saften ur citronen och krydda med salt och peppar. Blanda allt väl.
Hetta upp en stekpanna och ha i lite smör. Klicka i färsen och platta till med handen till biffar. Stek på hög värme tills de fått fin färg på båda sidor. Värm ugnen till 200 °C och lät kycklingbiffarna steka klart i ugnen.
Ajvarsås:
2 dl mild ajvar
3 dl turkisk yoghurt
citron
salt
Blanda ajvar och yoghurt, smaksätt med pressad citron och salt.
Till mina kycklingbiffar serverade jag ugnsrostade morötter och en grön, fräsch sallad.
bild:Linnéa Seidel

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Agda den förste.
Agda den förste.
7 år sedan

Vem vann de fina uppläggningsfaten du lottade ut för ett tag sen ?

trackback
7 år sedan

[…] först ut är de smarriga kycklingbiffarna jag gjorde förra veckan. Tillsammans med en enkel ajvarsås blev det en riktig […]

Sofia
Sofia
6 år sedan

Hej Linnéa! Vill tack dig för fantastiska receptet som jag får använda av dig.🙏🏼 Du inspirera mig verkligen. För ungefär två veckor sen har jag bestämt mig för att öppna en Instagram konto för mat & bakning efter all tjatande från min man, släktingar och vänner att jag måste göra de. 😊 På Instagram heter jag > baka_med_gladje

Morotskaka 2

Nästa inlägg

Morotskaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x