Vegetarisk taco bowl

 
 
taco bowl
Hej FREDAG! Jag hoppas ni alla har den bästa tänkbara starten på helgen. Och vad passar bättre att äta så här en fredag än tacos?
Men idag tänkte jag att vi skulle variera tacosen lite och har därför gjort en vegetarisk taco bowl. Just nu exploderar ju alla sociala medier av bilder på olika slags bowls. Man kan ju tänka att hur mycket roligare kan det egentligen vara att äta sin taco i en skål istället för i bröd eller på en tallrik. Men maten blir liksom lite godare när den serveras så här. Jag vet inte om det är för att man tagit sig tid och lagt iordning den fint eller vad det är. Men gott blir det!
Ett bra alternativ om man vill göra sin taco vegetarisk är att antingen mosa svarta bönor och värma på tillsammans med taco-krydda. Eller så kan man göra som jag gjort här, steka kikärtor och krydda med den klassiska kryddan. Det blir supergott och ett väldigt bra vegetariskt alternativ till köttfärsen.
Vill man inte göra denna bowl vego går det ju självklart bra att använda köttfärs istället.
 
Blanda i de ingredienser du gillar bäst med tacos. Jag gillar alla slags grönsaker, tomat, gurka, majs, paprika. Men jag tycker även sältan i osten fyller en riktigt viktig funktion. Och så vill jag ha avokado i någon form till. Antingen att äta som den är eller om jag gör guacamole.
Sen är det alltid gott att krossa två-tre nacho chips över. Då får man ju liksom den där rätta taco-kännslan. Och den vill man ju även ha om man äter en taco bowl!
Vad har du helst i din taco?
taco bowl
Idag har vi lite långtråkigt här hemma. Igår blev vi nämligen med vattkoppor. Båda pojkarna är fulla med små röda prickar, från topp till tå. Så idag tänkte jag att en lugn dag hemma kunde vara bra, Men bråket bröt ut redan innan frukost, så när jag jobbat klart nu måste vi nog hitta på något. Baka eller gå ut och få lite frisk luft!
 
Vego Taco Bowl:
1 burk kikärtor
olja
1/2 påse taco-krydda
lite vatten
grönsaker
ost
avokado
nacho chips
taco-sås
Stek kikärtorna i lite olja i en varm stekpanna. Tillsätt taco-krydda och lite vatten. Låt allt puttra ihop under ett par minuter. Montera ihop din taco bowl med de taco-grejer du gillar bäst. Ät på direkten!
En kul variant på den klassiska fredagsmaten!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Clean Eating by Annika
7 år sedan

Åh vad gott det ser ut! Måste testa 🙂

Loviaa
Loviaa
7 år sedan

Kikärtstacos är så gott! Tips! Ugnsrosta kikärtorna istället för att steka dem – rulla kikärtorna i olja och tacokrydda på en plåt, och sen in i ugnen på ca200 grader i 10-15min, så blir de härligt genomstekta men med lite krispig yta!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Loviaa
7 år sedan

Åh, tack för tipset. Måste testas!

FREEDOMtravel
7 år sedan

Ser jättegott ut! Men det är så intressant med alla nya ord! Bowl? I min värld ser det ut som ”sallad” 😉

Bounty brownies

Nästa inlägg

Bounty Brownies- FREDAGSFIKA!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x