5 enkla pastarecept- Veckans mat

bönpasta med kyckling och pesto
Hej måndag och en sprojlans ny vecka! Den här veckan tänkte jag att vi kör en pastaspecial. Jag har knåpat ihop en lista med mina 5 bästa pasta-recept. Det är enkel och bra vardagsmat som passar de flesta i familjen.
Själv har jag svårt för klassisk pasta. Men som tur är finns det idag massor av goda alternativ. Jag brukar köra på bönpasta eller kikärtspasta till mig själv men vanliga pasta till barnen.
Det är inte så att jag inte tål gluten, nej det är mest min mage som inte klarar av den mängden snabba kolhydrater. Sorgligt men sant, för hur gott är det inte med en riktigt krämig och god pasta. Fast med bönpasta kommer man nära nog tycker jag!
Först ut är faktiskt ett recept där jag just använt bönpasta, men man tar såklart den pastasort man själv föredrar. Det är helt en smaksak. En härligt krämig pasta med kyckling och pesto, bra start på veckan!
vegetarisk lasagne med keso och linser
Näst ut är en av mina solklara favoriter. Nämligen vegetarisk lasagne. Den här har hängt med i många år nu. Jag har i den här varianten bara tillsatt lite röda linser, annars är det ett gammalt recept jag fått från mamma för länge sedan. Ett perfekt vegetariskt alternativ till den klassiska lasagnen!
snabb kycklingpasta
Mer krämig pasta med kyckling, fast den här gången fick pastasåsen smak av spenat, soltorkade tomater och parmesan. En löjligt enkel pastarätt som du utan problem kan äta en fredag eller lördagkväll. Fast den sitter ruskigt fint så här mitt i veckan också!
vegetarisk pastasås med linserEn helt vanlig, klassisk pastasås med röda linser. Perfekt om det är lite tunt i plånboken eller om du bara är sugen på enkel, men vällagad vardagsmat. Den här brukar jag ta till när det är lite tomt i kyl och frys. Ett tips är att göra en stor omgång och sedan frysa in. Då har du snabbt en enkel middag eller lunch att ta till när tiden eller orken är knapp!
pasta med oxfilé
Sist ut, en av mina absoluta favoriter! Nämligen oxfilépasta. Alltså gissa hur gott! Med ett lite kraftigare rött vin till så är fredagsmyset ett faktum!
Som ni kanske vet vid det här laget älskar jag lättlagad med god mat. Och jag kan säga att det här receptet kvalar in bland de 10 bästa. Ni måste testa 🙂
fryst cheesecake med daim
Avsluta på topp! Vad sägs om en härligt krämig daimcheesecake? Det här är en fryst variant som du enkelt gör i ordning i färdväg och bara tar fram och låter tina en liten stund innan den ska ätas. Kan det liksom bli bättre?
 
Nu önskar jag er en riktigt härlig måndag! Själv ska jag äta öste lunch innan jag ska ha en telefonintervju med en reporter från tidningen Amelia. Sen i eftermiddag bär det av mot Stockholm då vi ska gå på galapremiären av Claudia Galli Conchas nya spännande film Den enda vägen. Ska bli sååå kul att se den!
 
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jen
Jen
7 år sedan

Så mumsigt! Ett ämne som skulle uppskattas är allergimat. Vi har konstaterat att vår 4 månaders är allergisk mot både mjölkprotein och äggprotein. En ny värld och en inställning för mig som älskar krämiga och gräddiga maträtter. Tack för en fin blogg!

Nästa inlägg

Recept på silltårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x