ANNONS

Jordgubbsmarmelad och ett nytt slags bröd

mjukt bröd rosta dela polarbröd
I samarbete med Polarbröd.
Jag vet inte hur ni är, men jag är en sådan person som skulle kunna äta frukost både till lunch och middag. Jag föredrar alla dagar i veckan en eftermiddagsfika som består av goda smörgåsar, gott pålägg och massa frukt framför söta kakor.
Att få brygga en kanna gott te, hälla upp ett glas juice och sedan sitta länge vid köksbordet och bara prata. Oavsett om det är morgon, förmiddag, eftermiddag eller kväll vi pratar om. Det är livskvalité det.
mjukt bröd, polarbröd
Och vad passar bättre till just en sådan bjudning än rostat bröd? Polarbröd har kommit ut med en nyhet som jag fått prova och jag blev verkligen positivt överraskad. Det är ett nytt slags rostbröd där du rostar hela brödet och sedan delar det efter röstningen. Du får då en härligt krispig utsida och en mjuk och varm insida. Antingen monterar du dig en fin dubbelsmörgås eller så delar du den med någon du tycker om 🙂
Brödet finns i två varianter. En med råg och en på vete. Båda är bakade på surdeg och är smaksatta med en gnutta havssalt. Supergott!
frukost jordgubbsmarmelad
Vad passar egentligen bättre till en rostad smörgås än hemkokt marmelad? Jag gör väldigt sällan sylt och marmelad nyförtiden men blev just påmind om hur otroligt rogivande det är att stå där vid spisen en stund och koka samman frukt och bär till en söt, varm härlig  marmelad. Och det är något väldigt tillfredsställande att få plocka fram den där burken med hemkokt marmelad ur kylskåpet och ställa fram när man ska fika.
Just jordgubbsmarmelad är god att smaksätta med olika slags kryddor. Ingefära och jordgubbar är en utomordentlig kombination och ger en riktigt fräsch smak. Men den här gången valde jag att smaksätta med kardemumma och vanilj, det gav en lite djupare ton som passade otroligt bra till rågbrödet!
 
Jordgubbsmarmelad med kardemumma och vanilj:
500 g jordgubbar
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljpulver
2 dl syltsocker
Dela jordgubbarna i små bitar. Lägg dom tillsammans med stötta kardemummakärnor och vaniljpulver i en gryta. Låt koka upp och koka sedan cirka 10 minuter eller tills jordgubbarna kokat sönder. Tillsätt sockret och koka ytterligare i 10 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förvaras mörkt och svalt.
 
 
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katarina
7 år sedan

Ja, så gott med frukostmat till lunch eller middag 🙂 Brödet ser väldigt gott ut.
Ha en fin dag!

torsk i ugn med creme fraiche

Nästa inlägg

Torsk i ugn med örtcreme fraiche

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x