Billiga veckan-veckans mat

vegetarisk pytt i panna
Försöker du som jag spara någon krona till semestern? För att kunna unna sig lite extra i sommar när man är ledig kan det vara smart att se över sina matkostnader. Sedan är det även sista skälvande dagarna innan lön nu, så kanske ekar det tomt på mångas konton innan lönen fylls på. Därför tänkte jag att det passar fint med temat: billiga veckan i veckans mat. Det finns faktiskt otroligt mycket god mat att laga och äta som inte alls behöver bli så dyr.
Allra först ut är mitt bästa spartips- nämligen att göra en härlig vegetarisk pytt i panna. Får man rester över går det fint att göra om dom till en matig sallad genom att koka lite matvete och blanda i lite fler grönsaker. Perfekt sommarmat att ha i matlådan.
vegetarisk böngryta i crock pot
Vid det här läget vet nog alla att bönor och linser är billig mat som räcker till många. Jag brukar göra ett storkok av böngryta i min Crock Pot och frysa in. Då är det bara att ta fram som matlåda eller om man inte orkar laga mat någon dag. Har man en bra bas kan du trolla fram riktigt god och billig mat! Använd de kryddor du gillar allra bäst och smaksätt med. Servera råris, matvete eller ett gott bröd till!
grönsakssoppa
Soppa, vilken himla bra grej! Ungefär som med pytt i panna så kan du ha lite av vad som finns hemma i soppa. All slags rotfrukter är gott att koka mjuka och sedan mixa till en slät soppa. Perfekt att ta av vad som finns hemma och göra en riktig skåprensning!
ugnspannkaka
Ugnspannkaka är också en himla bra uppfinning. En enkel pannkakssmet kostar inte många kronor att röra ihop. Blanda i överblivna korvbitar, lite bacon, en finhackad lök eller av vad som finns i kyl och skafferi. Och vips har du en superbilliga middag som hela familjen gillar!
zucchinigratäng
Nu börjar det finnas zucchini till bra pris i mataffären, då brukar jag passa på och köpa på mig ett gäng och göra den här helt underbara zucchinigratängen. Den är bara såå god! Servera en matig sallad till så är middagen fixad!
fryst melon till glass på pinne
Glassugen så här framåt slutet av veckan? Men att köpa färdig glass kan vara en riktigt dyr historia! Köp en vattenmelon istället och gör massor av melonglassar av! Enkelt, nyttigt och styckepriset per glass blir inte alls många kronor!
Har du några bra tips på hur man enkelt spar in pengar när det kommer till matlagningen?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monica
6 år sedan

Här lite tips: Om man bor nära naturen och har möjlighet att samla vildörter är t.ex mjölkörten jättefin just nu. Istället för att köpa sparris plocka gratis mjölkört. Istället för att köpa spenat plocka nässlor o.s.v Att kolla igenom sin frys och äta upp vad där finns är också ett tips. Och i bland kan man ha ”idag äter vi rester dag” då alla i familjen inte behöver äta samma. Nån kan äta upp gårdagens rest en annan äter resterna från förrgår. Huvudsaken att allt äts upp. Omeletter också tacksamma att blanda ner ”rester” i. (Ps. du har så fina bilder som vanligt!)

Margie
6 år sedan

Awesome site, bookmarked 😀 Love the name too

rabarbermuffins med havregrynsmul

Nästa inlägg

Rabarbermuffins

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x