Potatissallad

enkel potatissallad

Potatissallad är väl en av sommarens mest underbara rätter? En enkel potatissallad gjord på svensk färskpotatis, det passar till det mesta! Till det du slängt på grillen, till picknicken, till en grillad kyckling.. Ja vad kan man inte ha potatissallad till liksom?

Jag gillar enkla potatissallader, gjorda på lite riktigt god olja, citron och lite kryddor. Mer än så behöver det inte vara för mig.
Något jag nästan alltid använder när jag smaksätter potatissallad är riven pepparrot. Ni kanske tycker det låter knasigt, men det blir en otroligt smakrik och fin ton av just pepparrot. Man får såklart smaka sig lite fram för att hitta rätt styrka, tar man för mycket blir det lätt för starkt. Det smakar inte alls pepparrot, utan får en mer kryddig och lite stark smak. Perfekt som smaksättning i potatissallad!

Vågar man sig inte på pepparroten så är senapspulver ett annat riktigt bra tips. Precis som pepparroten ger det en riktigt fin, lite kryddig och stark smak. Utan att för den sakens skull smaka bara senap. Det blir liksom bara gott!

enkel potatissallad

Idag tog barnen sovmorgon, jag vaknade helt groggy strax efter 8 och förstod ingenting! Isac har haft hjärnskakning och varit lite låg under veckan. Men igår åt han äntligen ordentligt med kvällsmat och verkar mycket piggare idag! Så idag blir det först lite fika i stan, sen åker vi mot Västerås där Sebastian ska prova kostymen igen inför bröllopet. Helt galet att det bara är tre veckor kvar nu. Och vi har en heel del kvar att fixa med! Ska försöka beta av en del grejer idag tänkte jag. Kanske åka förbi och kolla där vi tänkt ha fotograderingen tex.

Men nu, till receptet på min potatissallad.

Enkel potatissallad:

500 g färskpotatis
saft från 1/2 citron
1/2 dl olja
1 1/2 tsk buljongpulver (jag använder en grönsaksbuljong från Renee Voltaire)
ca 1 tisk pepparrot
svartpeppar
färsk persilja eller andra färska örter
1 dl finhackad gräslök

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Dela ev i mindre bitar om potatisen är stor.
Blanda citron, olja, buljong, pepparrot, svartpeppar och gräslök i en skål. Vänd i den fortfarande varma potatisen och rör om väl. Låt potatisen svalna. Rör om då och då så all potatis får suga åt sig av alla smaker. Precis innan servering, strö över lite hackad, färsk persilja.

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara - litetarkiv.blogg.se
7 år sedan

Måste pröva detta när jag kommer hem till Sverige. De har inte lika god potatis här i Portugal

Nästa inlägg

Chokladgranola

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x