Chokladgranola

nyttig chokladgranola
Idag hittar ni ett enkelt recept på chokladgranola-helt utan vitt socker här på Linnéas Skafferi.
Så här på sommaren gillar jag att äta olika former av yoghurt, kvarg eller kanske smoothiebowls till frukost. Det känns fräscht och enkelt. Då är det supergott att kunna toppa allt med hemgjord granola eller müsli tillsammans med färska bär. Helst ska allt ätas på altanen i lugn och ro medan morgonsolen försiktigt strilar in. Då är det verkligen sommar och semester!
I väntan på semestern äter jag de måltider jag kan på altanen, det är så ljuvligt att få flytta ut!
nyttig chokladgranola
Min chokladgranola blev lite av ett skåprens. Och det är en del av charmen tycker jag när man gör hemgjord granola eller müsli. Du ska inte behöva köpa 9 olika sorters flingor och frön för att få till något gott att toppa frukostfilen med. Då kan du lika gärna köpa en god färdiggjord. Nej jag letade igenom vad som fanns hemma,  och resultatet? En supergod granola med smak av choklad. På bara ett litet kick åt vi upp burken, så det är dags att göra en ny nu snart igen!
nyttig chokladgranola
Det jag gillar med att göra egen granola är just att du kan ha i av vad du vill. Är du nötallergiker utesluter du bara nötterna, gillar du inte pumpakärnor, testa solroskärnor eller kanske melonkärnor. Alternativen är oändliga och det är bara fantasin som sätter gränser. Det man dock ska tänka på är att om man vill ha torkad frukt eller bär i sin granola så ska man tillsätta den efter man rostat granolan i ugnen. Annars blir de lätt brända och inte alls så goda!
Om man väljer att inte proppa sin granola eller müsli full med socker, kan det ibland vara svårt att få till den där lite knapriga känslan. Men den här gången testade jag att ha i lite havrekärnor. Det är en hård kärna som blir supergod att rosta och tillför den där lite knapriga känslan som i alla fall jag är ute efter. Så ett tips är att ha i det!
nyttig chokladgranola
 
Som jag tidigare skrev, ha i av vad för nötter, frön och gryn ni har hemma. Rosta på låg värme och släpp ut fukten då och då. Så kommer du att få en drömgod chokladgranola att njuta av i sommar!
Chokladgranola:
3 dl havrekärnor
3 dl dinkelflingor
2 dl havregryn
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl solroskärnor
3 msk kakao
1 msk kokosolja
1/2 dl honung
Blanda havrekärnor, dinkelflingor, havregryn, hasselnötter, solroskärnor och kakao. Smält kokosolja och honung och rör i. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i 150 °C i cirka 30-40 minuter, rör om ett par gånger. Låt svalna helt innan du har upp den i en burk.
När granolan svalnat är det gott att ha i russin, torkade tranbär eller varför inte osockrade, torkade bananer! Det kan även vara gott att ha i en nya flingsalt för att framhäva chokladsmaken lite extra!
 
Sen har jag en rolig nyhet att berätta! Kommer ni ihåg inlägget där jag fick göra min egna kokbok? Erbjudandet gäller nu till 31/7! Ni har alltså hela juli på er att också göra en superfin bok att ge bort, eller behålla själv!

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
citronkaka med vallmo

Nästa inlägg

Citronkaka med vallmo

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x