Hamburgare med sötpotatis


hamburgare med sötpotatis
En rejäl hamburgare med sötpotatisstrips. Det är för många höjden av njutning! Men att få till sin burgare är inte alltid så lätt. Dom blir torra, faller i sär eller smakar inget alls. Men jag har ett par knep jag tar till när det kommer till klassiska hamburgare och hur man ska lyckas med dom.
Vi i Sverige blandar gärna i både ägg och lök i våra hamburgare, men nu ska vi komma ihåg att det inte är pannbiffar vi ska göra, utan faktiskt saftiga hamburgare!
Sedan brukar vi vara väldigt rädda för att smaksätta. Men nötfärs tål att kryddas med massor av härliga smaker, så det är bara att ösa på!
 
hamburgare med sötpotatis
Mina bästa tips när det kommer till att göra egna hamburgare:

  • hoppa över lök och ägg, färs och kryddor räcker
  • använd en nötfärs av god kvalité. Gärna så nymald som möjligt
  • tillsätt gärna en klick fläskfärs eller sönderskuren bacon
  • krydda, krydda, krydda. Smaksätt burgarna med senap, paprika lökpulver och worcestersås.
  • gör gärna i ordning dom i god tid och låt ligga och vila ett par timmar innan de ska grillas

hamburgare med sötpotatis
Till hamburgare är det såklart gott att ha något till. Som sötpotatisstrips. Så enkelt att göra och supergott!
Sedan måste jag även slå ett slag för hemgjord hamburgerdressing. Det är så enkelt att göra och smakar såå gott! Ni måste testa!
Jag älskar att ha massa fräscha tillbehör till som olika sorters sallad, avokado, tomat, groddar och lök. Då hamnar du så långt ifrån snabbmatskedjornas tillplattade, lätt flottiga burgare du bara kan!
Hemgjorda hamburgare, ca 8 st:
800 g nötfärs, gärna av högrev
1 msk senap
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk vitlökspulver
worcestersås
örtsalt
Blanda färsen tillsammans med senap, paprikapulver, tomatpuré, vitlökspulver, worcestersås och örtsalt. Låt vila i cirka 30 min i kylen. Forma färsen till 8 stycken hamburgare. Grilla tills de fått fin färg och är klara.
Dressing:
1 dl majonäs
1 tsk chilisås
1 tsk senap
1 msk bostongurka
1 tsk vinäger
salt & svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt vila i kylen mist 15 minuter.
Sötpotatis i ugn:
2 stora sötpotatisar
flingsalt
svartpeppar
olivolja
Skär sötpotatisarna i små stavar. Lägg i iskallt vatten cirka 15 minuter. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över salt och peppar. Ringla över lite olja. Ugnsbaka i 225 °c i cirka 30 minuter eller tills de är helt mjuka och fått lite färg.
 
Tillbehör:
avokado
sallad
tomat
ketchup
hamburgerbröd
Tillaga hamburgare och sötpotatis, gör dressingen. Bygg ihop din hamburgare med bröd, sallad, dressing, avokado och tomat. Ät tillsammans med de ugnsrostade sötpotatisarna.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
zucchini i ugn

Nästa inlägg

Zucchini i ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x