5 smarriga recept med zucchini- Veckans mat

vegetarisk pytt i panna
Snart fylls hyllorna i våra svenska matbutiker med härliga, lokalodlade grönsaker. Eller så kanske du odlar för fullt hemma?
En grönsak som brukar finnas i överflöd i folks trädgårdar eller till riktigt bra pris i matbutiken är zucchini. En otroligt användbar grönsak som funkar att ha till det mesta. Att dryga ute köttfärssåsen med, att ugnssteka och ha i sallad, eller som i något av de här 5 smarriga recepten!
Först ut, en vegetarisk pytt i panna. Otroligt god och enkel vardagsmat!
hasselbackszucchini med fetaost
Brukar du göra hasselbackspotatis? Testa att göra en hasselbackzucchini istället! Här har jag fyllt den mes salt fetaost och färska örter. Grilla lite korv eller något annat enkelt att ha till. Underbar sommarmat!
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Min senaste favorit när det kommer till denna härliga grönsak, zucchiniplättar. Perfekt lunch en varm sommardag!
zucchinigratäng
Det här var förra årets stora favorit, zucchinigratäng. Ni kan inte ana så gott det är! Har ni inte testat så måste ni göra det! Gratängen får fin sälta från fetaosten och så blir det lite syrlig tack vare att det är färskost i. MUMS!
zucchini i ugn
Zucchini i ugn är en annan favorit. Enkelt att göra och du kan variera i det oändliga! Kör helt vego eller fyll med överbliven köttfärssås.
Jag slängde ut en fråga på Facebook om någon testat att köra dom på grillen, så det får bli nästa grej att testa. Jag tror det kommer att bli kalasgott!
glasstårta på tre ingredienser
Avsluta med något superdupergott, som en krämig glasstårta tillexempel. Kanske är det här världens godaste glass? En glass som du gör helt utan glassmaskin och så innehåller den få ingredienser. Kan det liksom bli bättre än så?
Nu ska jag förbereda lite mer inför veckan och kommande blogginlägg. För den här veckan kommer det vara full fokus på den stora dagen. På lördag är det liksom dagen D! Just nu känns det som om det är ganska många timmar innan vi är i hamn med allt.. Frissan i morgon och så ska jag fixa naglarna. På onsdag ska vi fixa klart det sista med klänningen, handla det sista grejerna och kolla blommor. Sen är det dags att börja pynta och duka i festlokalen! Det ska bli såå himla kul! Ni kommer få se massor av bilder på min Insta Stories så håll utkik där!

19
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica Lindgren
Jessica Lindgren
6 år sedan

Perfekt med tips nu när vi odlar egna zucchini! Men var hitta jag receptet på glassen?

Birgitta
Birgitta
6 år sedan

Oj så många goda och spännande recept på din fina blogg!! ”Halkade in” här nyss, hehe.
Jag behöver verkligen tips på enkla men goda och nyttiga vegetariska rätter eftersom min dotter är vegetarian. Sedan är det upp till oss andra i familjen om vi vill plussa på med kött eller fisk. Den där söta tårtan ser så lockande ut, kommer du att lägga ut recept på den också så vore jag tacksam. Ha det gott!

Anne
Anne
1 år sedan

Hur kommer jag till ett specifikt recept?
För jag får bläddra genom massor av fina recept.Men om jag vill komma till exempel mango smothien?
Hur gör jag då?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anne
1 år sedan

Hej Anne,
Jag antar att du hittade mangosmoothien på instagram. Där kan du klicka på länken i profilen så hittar du bild och direktlänk till just det inlägget.
Annars går det bra att klicka på det lilla förstoringsglaset i högra hörnet här på sidan och skriva tex mango, så kommer fler receptförslag som innehåller mango upp. Bland annat det receptet du frågar om ☺️ Hoppas mina svar hjälpte dig. Annars får du höra av dig igen☺️ Ha en fin dag!

Linnéa

pokébowl med lax och kokosris

Nästa inlägg

Poké bowl med lax

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x