Enkel dessert på 2 ingredienser- chokladfluff

chokladfluff med geisha chokladmousse
Helgen står inför dörren och vad passar då bättre än med ett tips om en makalöst god och enkel dessert?
Jag vet inte om ni har hört talas om fluff? Det är något man ofta använder till tårtfyllning. Men det är faktiskt precis lika gott att äta som dessert. Det blir som en chokladmousse, fast kanske inte riktigt lika fluffigt utan mer kompakt. Men makalöst gott!
En perfekt dessert att göra i ordning i förväg och bara ta fram när det ska serveras. Jag valde att smaksätta mitt fluff med geishachoklad. Men det går såklart bra att använda vad man gillar allra bäst. Mintkrokant, mörk choklad eller varför inte vit choklad!
chokladfluff med geisha chokladmousse
Chokladfluff är som sagt utmärkt att fylla tårtor med. Och eftersom du dessutom kan variera den i det oändliga är det bara din fantasi som sätter gränserna. Ta den choklad du gillar allra, allra bäst och använd den! Du kan även om du känner för det, smälta ner typ ahlgrensbilar eller annat godis och smaksätta med. Lite väl sött att äta som dessert, men kul fyllning i tårtan!
chokladfluff med geisha chokladmousse
Det underbara me den här enkla desserten är att du gör den på bara två (!!!!) ingredienser. Sånt passar mig alldeles utmärkt!
 
Nu ska jag stöka undan det sista jobbet här, sen hämta barnen och åka mot badhuset. Jag har haft så otroligt mycket jobb sista tiden och känner att bloggen blivit lite lidande. Men nu har jag betat av en rejäl puckel, så nu hoppas jag att jag får mer tid att lägga upp massa smarriga recept här! Sen har jag varit rejält förkyld i snart 6 veckor, men det börjar ge med sig nu och jag känner mig betydligt piggare, även om jag fortfarande hostar och snorar rejält!
 
Geishafluff, perfekt som dessert eller tårtfyllning:
200 g geishachoklad
3 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta ner i grädden på medelvärme. Det får inte koka! När all choklad smält, blanda om väl och låt svalna helt i kylskåp. Är chokladgrädden för varm kommer det inte gå att vispa den sen. Så låt det gärna svalna över natten eller så.
Vispa sedan upp chokladgrädden till en tjock och krämig konsistens. Använd som tårtfyllning eller ha upp i en spritspåse och spritsa i vackra glas. Toppa med lite hackade hasselnötter. Ställ svalt tills servering.
 
Ett otroligt enkelt och väldigt användbart recept!

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnaSmyckeform
6 år sedan

Hur många portioner skulle du säga att det här receptet är för om man vill använda det som dessert?
Kram och tack för en bra och inspirerande blogg 🙂

hel kyckling i crock pot

Nästa inlägg

Enklaste receptet på hel kyckling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x