5 snabba middagar under 30 minuter

hemgjord gyros på kyckling
 
Den här veckan tipsar jag om 5 snabba middagar under 30 minuter. För vissa dagar är det bara så att middagen måste gå gott att laga. Men själv känner jag att det ändå bör vara god och vällagad mat. Främst eftersom JAG VET att det finns så mycket god mat som inte tar över en timme att laga. Alla de recept jag länkat till här tar runt 30 minuter att få till. Och ändå är det god och hemlagad mat!!
Som det här med att göra egen gyros, har du bara kryddorna färdigblandade och klara fixar du ihop den här middagen på ett litet kick! Gott en måndag, men även perfekt att göra istället för tacos en fredag! Vi har lagat det på vår muurikka och det blev verkligen toppengott!
köttfärsås med linser och morötter
Pasta med köttfärssås är ju en klassiker. Men det är faktiskt himla bra mat! Det går fort att laga och det går hem hos barnen. VARJE GÅNG! Här har jag drygat ut köttfärssåsen med massa linser och morötter. Bra för plånboken och för miljön.
Och gott i matlåda blir det också!
 
lax i ugn
Lax i ugn är en riktig räddare i nöden hemma hos oss. Jag brukar alltid se till att ha fiskfiléer i frysen hemma. Då vet jag att jag alltid kan få till en snabb middag. Tg bara upp lax eller torskfiléer på morgonen. Krydda och sen in i ugnen. Kokt potatis, ris eller broccolimos och en snabb kall sås till och maten är klar på 30 minuter. Är i princip enklare än falukorv och makaroner! Det här är också vår 6-årings favoriträtt 🙂
 

linssoppa

Soppa är lite underskattat tycker jag. Det finns faktiskt så många fördelar med denna rätt. Dels kan du i stort sett laga det av vad som finns hemma. Skruttiga små grönsaker och rotfrukter får nytt liv i en soppa, vilket gör den väldigt bra för miljön och plånboken. Sen är soppa otroligt bra att frysa in i portioner och sedan ta fram till lunch! En god smörgås till och lunchen/middagen är räddad.
Här har jag gjort en linssoppa med massor av goda kryddor! SÅ gott!

tortillapizza med kyckling

Det här har länge varit en riktig räddare. När man bara har ett paket tortillabröd, lite tomatsås eller som här pesto, grönsaker och ost hemma. Ja då kan man alltid göra tortillapizza! Precis som med gyrosen passar det lika fint en dag mitt i veckan som till fredagsmyset. Lätt som en plätt att laga och väldigt omtyckt!

snabb cheesecake i glas philadelphiaost

När vi ändå är igång på temat snabbt och enkelt finns det ingen annan dessert att tipsa om än denna snabba cheesecake i glas! Perfekt avslut på en god middag!

Vad lagar ni helst när det ska gå fort men ändå vara gott? Kom med härliga tips!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mela
6 år sedan

måst säga att jag gilar din blogg och dina recept

brunch

Nästa inlägg

Frågestund!!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x