Enklaste snackset, hemgjorda grönkålschips

hemgjorda grönkålschips
Alltså det finns ju så mycket gott att äta här i världen. Och allt är faktiskt inte onyttigt. En del saker är faktiskt riktigt goda! Som krispiga, lite salta grönkålschips. Ett perfekt snacks att ta till så här inför den kommande helgen.
Grönkål är helt i säsong just nu så det är bara att passa på att göra sig ett par omgångar grönkålschips.
Äter man inte upp alla chips på en gång är de perfekta att strö över en sallad eller kanske använd till att toppa tilltuggen till glöggminglet med. Det ger fin färg och lite extra textur!
Jag är en människa som älskar att småäta. Hellre än att äta ett rejält mål mat går och och stoppar i mig något då och då. Vilket inte alls är bra och något jag försöker jobba bort. Men på kvällar eller när jag sitter många timmar framför datorn är det som om jag inte överlever om jag inte får äta på något! Då är grönkålschips perfekt att ta till. Inte nog med att de är enkla att göra, de går ruskigt fort också. Och innehåller bara 3 ingredienser. Bra va! Sen är det klart att grönkålschips aldrig kan ersätta smaken av vanliga chips och har man svårt för kål är det här kanske inget för dig. Men det kan vara värt att testa! Det är salt, lite krispigt och gott, tycker jag!
Nu ska jag strax hämta upp barnen på skola och förskola. Mammahjärtat mår lite dåligt efter att ha varit borta större delen av förra veckan och hela dagen igår. Så idag blir det att hämta tidigt och sen åka till badhuset. Det ska bli himla mysigt. Sen väntar en hel helg då vi bara ska ha mys och umgås. I morgon har jag lovat Isac att vi ska baka chokladbollar och sen tänkte jag testa ett nytt tacorecept till kvällen. Blir det bra ankommer det upp här på bloggen sen 🙂
Enkla grönkålschips:
200 g grönkål
ca 1 msk olivolja
flingsalt
Ansa grönkålen genom att skära bort den tjocka stamman i mitten. Skär ner kålen i mindre bitar. Lägg i en skål och ringla över olja och flingsalt. Massera in allt ordentligt. Torka i 200°C varm ugn i cirka 7-10 minuter. Kålen ska vara krispig men inte bränd.
I morgon kommer det upp en himla fin tävling på instagram som ni inte vill missa, så håll utkik efter den!
 
Har du testat grönkålschips? Vad tyckte du i så fall?

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Paulina Gunnardo
6 år sedan

Å så bra! Jag har i och för sig alltid väldigt bra aptit och vill gärna plockäta något. Men nu som gravid är det liiiiite värre =P så grönkålschips ska jag testa! Tack för tipset!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Paulina Gunnardo
6 år sedan

Oh, ja när man är gravid verkar det där småätandet öka drastiskt. Jag förstår inte…

Gronkalspasta

Nästa inlägg

Mina 5 favoriter hos systrarna Eisenman

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x