Morotskakans dag

morotskaka med frosting
Idag är det morotskakans dag och precis som alla andra temadagar är det en dag som bör firas <3 Jag älskar att ta tillfället i akt och få sätta lite extra guldkant på tillvaron. Om det så bara är genom att bjuda familjen på morotsmuffins! Man behöver inte göra en sådan stor grej av alla temadagar, men jag tycker absolut att man kan fira de man gillar. I matväg finns det massor av temadagar under året. Och februari är verkligen full av dom i år. Under februari kan vi fira:

  • 1 februari- vegetariska dagen
  • 3 februari- morotskakans dag
  • 5 februari- nutelladagen
  • 8 februari- ägghalvans dag
  • 13 februari- fettisdagen (semmeldagen)
  • 14 februari- alla <3 dag
  • 15 februari- geléhallonets dag
  • 25 februari- grapefruktens dag

Alltså 8 hela dagar med temat mat, bara under februari! Helt galet, men ändå lite roligt!
morotskaka
Men så till dagens tema, vilket är morotskaka. Och såklart har jag ett par riktigt goda recept att bjuda er på denna dag! Som den här morotskakan. Som jag valt att göra lite lyxigare genom att grädda i en mindre form, dela och fylla med ett lagar frosting. Sedan täcka hela härligheten och dekorera lite fint! Det är absolut bästa sättet att lyxa till en morotskaka tycker jag! Och visst blir det fint?
morotsmuffins
De absolut godaste morotsmuffinsarna jag ätit är de här. Jag bakade dom förra året och jisses så goda de blev! Blir nog att baka en ny omgång riktigt snart igen! Jag gillar muffinsformatet på dom, det tilltalar mig på något vis!
En till som också uppmärksammat morotskakans dag är min bloggkollega Emily. Kolla in hennes tjusiga morotskaka här <3
Hur ställer du dig själv till alla dessa temadagar? Blir du obstinat och tvärvägrar att så ens äta en kanelbulle på kanelbullens dag? Eller är du mer som mig och tycker att det är riktigt festligt att få fira allt som firas kan?
Oavsett om ni kommer att fira denna temadag eller ej, så önskar jag er en riktigt härlig lördag!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
J
J
6 år sedan

test

semmelcheesecake

Nästa inlägg

Semmelcheesecake

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x