Semmelcheesecake

semmelcheesecake
När man precis trodde att nu kan man inte göra fler semmelvarianter, då dyker det upp ännu en! Här om dagen såg jag till och med ett recept på en semmeldrink!!
Jag kan ju inte vara sämre, därför knåpade jag ihop en semmelcheesecake här förra veckan. Jag älskar kombinationen av mandel, kardemumma och grädde. Det är bara så gott! Så även om man står fast vid att semlor ska vara semlor och ingen jäkla semmelcheesecake, så tycker jag ni ska testa den här. För den är himla god!
semmelcheesecake
Botten är gjord av mandelmassa, men man borde också kunna mixa små mandelbiskvier till pulver och blanda med smör och göra botten av. Det borde också bli en riktig höjdare!
Jag har av någon anledning fått för mig att jag inte tycker om cheesecake man bakar i ugn. Varför vet jag inte, det är ju supergott!! Här har man gått i 30 år och trott att man inte är så förtjust i en viss grej, och så visar det sig vara precis tvärt om. Jag antar att jag någon gång ätit en variant som inte alls föll mig i smaken. Och sen fått för mig att det är något jag inte tycker om.
Men det här var verkligen så gott! Till påsk kanske det blir en med citron, fräscht och fint <3
semmelcheesecake’Här har vi haft en lugn fredagsmorgon. Isac har kollat på Pippi på rymmen och jag har städat av lite. Finns inte mycket som slår att ha ett nystädat hus så här på fredagen! Dagens planer är ännu oplanerade. Jag passar på att jobba undan lite nu. Kanske får vi lite fikagäster eller så åker vi bort och fikar. Jag älskar de här fredagarna som jag och Isac har hemma tillsammans. Så fint att ta dom lite som dom kommer! En otroligt bra start på helgen Vad har ni för er idag?
 
Semmelcheesecake:
botten:
200 g mandelmassa
1 helt ägg
1 äggvita
100 g smör
Riv mandelmassan, blanda med ägg och äggvita. Smält smöret och rör i det. Klä en springform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175°C i cirka 10-15 minuter.
fyllning:
400 g färskost
3 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk hel kardemumma
Vispa samman färskost, crème fraîche, ägg, socker och vanilj till en slät smet. Mortla kardemummakärnorna och rör i. Häll färskostsmeten över botten och grädda i cirka 25-30 minuter.
Låt svalna helt i kylskåp. Gärna över natten.
2 dl grädde
florsocker
färska bär
När kakan stelnat helt, skär kakan i tårtbitar. Vispa grädden och spritsa ut lite grädde på varje tårtbit.
Sikta över florsocker och dekorera med ett färskt bär.

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 år sedan

[…] skafferi | Semmelcheesecake är ju […]

trackback
4 år sedan

[…] Hur fin är inte denna? Här hittar ni receptet: Semmel-cheesecake […]

trackback
4 år sedan

[…] Hur fin är inte denna? Här hittar ni receptet: Semmel-cheesecake […]

bakad sötpotatis

Nästa inlägg

Bakad sötpotatis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x