3 goda smoothies att göra till mellanmål

smoothie bowl med mango mellanmål
Mellanmål är något jag har lite svårt att få till. Både åt mig själv och till barnen. Ofta tycker jag att äter man ordentligt med mat- ja då behöver man inte äta så mycket mellan måltiderna. Men ibland måste man fylla på med energi och då är smoothies ett himla bra alternativ tycker jag. För att proppa i sig smörgåsar kan ju vara gott, men det kanske inte är det bästa för kroppen. Gör man en härlig smoothie däremot, då har du alla möjligheter i världen att göra den full med ingredienser som både smakar och gör gott! Därför tipsar jag idag om 3 goda smoothies att göra till mellanmål. Och har hittar ni faktiskt något för stora som små mellanmålsätare. Självklart fungerar dom precis lika bra att göra till frukost!
Det här är kanske en smoothie med lite mer vuxen smak då det är ingefära i, vilket man absolut kan hoppa över om man inte gillar det. Men jag tycker det där lilla stinget från ingefäran piggar upp. Det känns fräscht och gott. Och i denna hetta, även lite svalka. Perfekt som frukost, mellanmål eller faktiskt efter maten som en dessert! Jag har här gjort den som en smoothie bowl, men det är ju helt efter tycke och smak hur man gör.
smoothie, mellanmål, barn
Här har jag gjort en riktigt mättande smoothie bowl, jag har nämligen haft i en avokado. Ett väldigt enkelt sätt att få i sig lite extra energi. Vår äldsta son behöver ofta ett litet extra mellanmål eller en stadig frukost som gör att han orkar och då är det perfekt att mixa i lite avokado. Eller så har jag i en sked kokosolja för att få upp energiinnehållet. Det här är en härligt krämig och len smoothie bowl som fått fin smak av både banan och jordgubbar.
smoothie, mellanmål, barn
Barnens stora favoritsmoothie som gör sig himla bra både till frukost och mellanmål. Även här har jag haft i lite avokado, som man inte alls känner smaken av. Men har man ingen avokado hemma skulle jag smälta lite kokosolja och ha i. Just för att få upp energiinnehållet lite. Ett  perfekt alternativ att servera istället för en skål med yoghurt och flingor.
Så här på sommaren blir det oftast lite lättare mat, både till lunch och middag. Då sitter en färgsprakande smoothie fint att få i sig mellan målen!
 
I två dagar har jag varit och arbetat med Maria. Vi kommer förhoppningsvis arbeta ihop två dagar i månaden ungefär. Så otroligt kul att få arbeta tillsammans med någon annan. Bolla tankar och idéer, liksom få en riktig kollega. Men idag är jag helt slut i hjärnan känner jag. Det blir otroligt intensiva, men roliga dagar! Så idag sitter jag med planering av de jobb som jag har under maj och juni. En hel del härliga recept ska skapas åt kunder och självklart massor av fin inspiration även till er läsare. Har ni något speciellt ni skulle vilja läsa mer om här på bloggen får ni väldigt gärna lämna en kommentar <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sallad med grillade grönsaker

Nästa inlägg

Sommarmat, 5 goda recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x