Sommarmat, 5 goda recept


Jag har envist sagt att det faktiskt fortfarande bara är vår. Men nu får jag visst ge mig. Sommarvärmen verkar hålla i sig resten av maj. Så det är kanske bara att inse, det är sommar. Våren blev rekordkort i år, men däremot började sommaren tidigt. Nu hoppas vi bara att den får stanna, ett par tre månader till. Eller väg säger ni? Så här på sommaren blir jag så sugen på lite lättare mat. Jag orkar inte med allt för varm och tung mat. Nej lättsam och enkel mat, som helst går att äta varm som kall, det vill jag ha! Så idag tipsar jag er som sommarmat, 5 goda recept!
Vad äter ni helst när det är så här varmt ute?
Förra sommarens favorit var helt klart att blanda massa grönsaker och antingen steka, grilla eller köra i ugnen och göra en sallad av. Blanda med massa godsaker som fetaost och färska örter. Servera som det är med hummus eller till korv/kyckling/kött. Så gott!
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Det här är vårens favoriter. Jag funderar på att göra en stor omgång och frysa in. Då blir sommarens matlagning ännu lättare när det bara är att ta fram och värma på. De här sötpotatisbiffarna kan smaksätts på en hel massa olika sätt. Bara att välja vad som passar bäst för dagen!
springrolls- vietnamesiska sommarrullar
Lite pillrigt kanske, men så värt mödan! Dessutom kan man låta gästerna rulla sina egna sommarrullar. Så får alla fylla dom med precis vad dom vill. Fiffigt va? Fräscht och gott, precis så man vill ha sommarmaten!
lax i ugn
Ska jag äta varm mat  på sommaren är lax en favorit. Gärna med en kall, god potatissallad till. Lax i ugn kräver nästan ingen insats alls att göra, vilket gör det till en perfekt middag att laga när man vill att det ska gå fort!
bakad sötpotatis
Aldrig äter jag så mycket sötpotatis som under sommarmånaderna. Men det är ju sån tacksamt att laga. Och väldigt enkelt att variera. Här har jag valt lila sötpotatis, hur fint är inte det egentligen? Bakad sötpotatis, perfekt precis som den är till en sallad <3
Dagen har verkligen gått i ett här. Jag har varit hos min kollega Maria och jobbat hela dagen. Har hunnit få i mig lite kvällsmat, mysa lite med pojkarna och nu blir det en stunds arbete. Sen tror jag att jag ska gå ut och plantera lite blommor. Egentligen skulle jag nog helst vilja lägga mig på soffan och bara tvärsomna. Men jag vet hur det är, man mår så mycket bättre av att komma ut en stund. Speciellt fina kvällar som dessa. Vad har ni för er ikväll?
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde

Nästa inlägg

6 enkla sommardesserter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x