ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smoothie bowl med mango

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Jag är en riktig vanemänniska när det kommer till mat- och speciellt frukost! När hösten kommer älskar jag att äta varm och god gröt, när det sen närmar sig jul kokas det risgrynsgröt så det står härliga till. Sen så här efter jul och allt frossande, ja då är det så gott med enkla, rena frukostar igen. Hederlig havregrynsgröt eller färgsprakande smoothies. Eller allra hest, smoothie bowls. Som den här, smoothie bowl med mango. Det är ren lycka att äta detta till frukost! Och visst blir man lite glad och pigg bara av att se på den!?

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Idag är första riktiga arbetsdagen för mig efter jullovet. Barnen är lämnade på skola och förskola. Allt gick så bra i morse, vi var i tid, ingen var sur utan alla var nog lite förväntansfulla. Alla fick med sig vantar, mössor, extrakläder, skridskor och hjälmar.. Men när vi lämnat av Axel vid skolan upptäcker jag att jag tagit fel väska. Så dator och plånbok står snällt kvar innanför dörren och väntar. Så det var bara att åka och lämna Isac på förskolan och sen åka hem igen och hämta dator. Så trött man kan bli ibland! Men men, jag fick en stund extra i bilen. Lyssnar på en sån bra ljudbok just nu. Är på nummer tre i en serie av Karin Wahlberg och utspelar sig i sjukhusmiljö under 50-talet. Ett tips om ni inte redan lyssnat på den serien <3

Nu är det strax dags att bege sig till mataffären för att handla inför morgonsagens jobb. Blir lite nyttiga snacks som jag velat prova väldigt, väldigt länge men inte blivit av, ett par semmelrecept och lite annat frilansjobb. Har ni önskemål på vad ni skulle vilja läsa om här på bloggen får ni gärna tipsa!

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Men så åter till min smoothie bowl med mango. Uppiggande och fräsch tycker jag den blir då jag har i lite färskriven ingefära. Känns liksom extra nyttigt då. Fast det säkert bara är inbillning. Gillar man inte ingefära är det bara att hoppa över.

Jag brukar alltid ha havremjölk eller kokosmjölk i för att få till den där krämiga och goda konsistensen man är ute efter. Just kokosmjölk passar extra bra i den här då det går fint ihop med både mango och ingefära <3

Smoothie bowl med mango, 2 skålar:

3 dl halvtinad mango
1 banan
ca 1 tsk finfiven ingefära
ca 1 dl kokosmjölk
ett par droppar citron eller lime

Mixa mango, banan och ingefära helt slätt. Tillsätt kokosmjölk och lime/citron till önskad konsistens. Servera i skålar. Toppa med torkade granatäppelkärnor, kokos och mango i bitar. Ät direkt <3

Ikväll tänkte jag göra halloumistroganoff till middag. Tänker att barnen är rätt trötta så kör på ett säkert kort som jag vet går hem. Vad blir det för middag hos er?

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00