5 snabba och lättlagade middagar

vegetarisk marockansk gryta med kikärtor
Er önskan är min lag. Från flera olika håll har jag fått in förfrågan om jag inte kan göra ett inlägg om enkel och bra vardagsmat. Tydligen har ni ingen lust att stå inne i köket när solen skiner utanför fönstret. Men jag har full förståelse för det. Jag vill också bara vara ute. Jag har ingen längtan in till spisen alls. Varenda sekund vi får med detta fina väder känns liksom lite värdefull. För vad vet vi, det här är kanske den sommar vi får i år. Även om jag verkligen inte hoppas det.
Så jag har grävt lite i arkiven, letat reda på recept jag själv lagar av bara farten dagar som dessa. Mat som går fort, är enkel men ändå vällagad.. Mat som ger mer tid över att spendera tillsammans med familjen. Precis så som man vill ha det. Så den här veckans tema blir 5 snabba och lättlagade middagar.
För vet ni, det går faktiskt att laga snabb och enkel vardagsmat utan att behöva ta till de färdiga köttbullarna i frysdisken. Det finns hur många recept som helst. Men här har jag valt ut 5 av mina favoriter.
Och det första är absolut det mest avancerade i detta inlägg, men också det där du spar allra mest tid! Det är nämligen en marockansk gryta med kikärtor. Gryta så här i värmen känner kanske ni. Men den här är gjord på kikärtor och blir inte alls speciellt tung och mastig. Vilket gör den perfekt att servera även varma sommardagar. Vinsten med att göra den här grytan är nämligen att du antingen kan göra den kvällen innan, den behöver bara puttra i 30 minuter på spisen. Sedan värmer du upp den när ni ska äta. Eller så gör du den i en slow cooker. Gör i ordning alla ingredienser på kvällen och sätt igång grytan på morgonen. När du sedan kommer hem har du färdig mat att bara servera. Vilken lyx va?!
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Stroganoff med morot och halloumi. Det äter vi istället för korvstroganoff hemma hos oss och det är barnens stora favorit. Perfekt vardagsmat!
 
lax i citronsås, fisk i ugn
Att tillaga fisk i ugn är superenkelt och är svårt att misslyckas med. Det här är ett av de mest populära fiskrecepten på bloggen just nu. Fräscht med citronsmaken, lättlagat och passar utmärkt så här en varm sommardag! Lax i citronsås Har ni inte provat min än så gör det snarast 🙂

Har man bara en burk pesto och lite valfri pasta hemma, ja då kan man på ett litet kick få fram en god middag. Fräs på lite kyckling och smaka av med soltorkade tomater och parmesan. Vips är middagen klar. Fiffigt va. Pasta med pesto och kyckling är en sådan där fin rätt att ta till när man verkligen inte orkar laga mat, men ändå vill äta hemlagat!
enkel vegotacos röda linser
Fredagstacos, i helgen avnjöt vi den i solen på altanen. Det var rätt fint faktiskt.
Jag gör alltid en vegetarisk tacos gjord på linser. Och vet ni, i helgen bjöd jag vår granne Erik på detta och han är en sådan där riktigt inbiten köttmänniska. Och han tyckte faktiskt det var godare än tacos gjord på köttfärs! Vilket betyg va!? Fräscht, gott och lättlagat!
I veckan kommer jag även tipsa om hur du med ett par enkla knep kan slippa stå i köket mer än nödvändigt, så håll utkik!
 
Gillar du inlägg som detta? Där jag tipsar om god och enkel vardagsmat? Tryck då gärna på hjärtat nedan eller lämna en kommentar <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
5 år sedan

Tack Linnéa! Du ger mig bra inspiration. Finns mycket gott hos dig, behöver inte leta någon annanstans.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Caroline
5 år sedan

Åh så kul att höra <3

frukost parfait

Nästa inlägg

3 recept på goda frukostar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x