Drinktips till sommardrinken

cava, prosecco, champagne, is
 
Hej i sommarvärmen!
Jag hoppas ni alla har det fint. Idag tänkte jag tipsa om ett riktigt fint drinktips. Och precis som med sommardrinken med piggelin, är detta något du utan problem kan göra alkoholfritt.
Ska jag dricka alkohol håller jag det gärna väldigt enkelt. Och jag gillar inte heller när det blir för alkoholstarkt. Därför är det här ett himla bra tips, om jag får säga det själv!
Dessutom är det ett väldigt bra sätt för att få användning av de slattar man får hemma. Oavsett om det är mousserande vin, vitt vin eller kanske fruktsoda.
cava, prosecco, champagne, is
Idag har vi haft en himla fin dag här hemma. Vår älskade Axel fyller 7 år idag. Tänk att jag fått vara mamma till honom i 7 år! Hur fantastiskt är inte det?  Och får 7-åringen själv säga blev det en himla fin dag. Paketöppning och skönsång på morgonen, en andra frukost hemma hos hans mormor, sedan en heldag vid sjön med massa bad, lek och bus. Sedan hade han bestämt att vi skulle kolla på fotbollen. Och alltså vilken match! Efter en stund konstaterar jag och mamma att vi alltid trott fotboll var skittråkigt att kolla på, men jäklar va spännande det var! Där ser man 🙂
Till middag hade Axel sedan beställt stekt fisk, skolans kalla sås, kokt potatis och ärtor. Och till efterrätt rulltårta, grädde, glass och jordgubbar. Allt intogs i solen på altanen. Om en födelsedag kan vara perfekt, ja då tror jag att den här var det faktiskt. Det är en sådan lycka att få ge sitt barn en sådan födelsedag <3
 
Men nu till dagens drinktips, Lätt som en plätt. Men så fiffigt!
Iskuber av mousserande:
cava/prosecco
jordgubbar eller annan frukt
Skiva jordgubbar eller annan frukt och lägg i ett istråg. Fyll på med mousserande vin. Frys in i minst 4 timmar.
Perfekt sätt att ta tillvara på överblivet mousserande vin. Om man nu får något över.
Lägg iskuberna i ett glas och fyll på med annat bubbel.
Eller för ett alternativ med lägre alkoholhalt kan man lägga iskuberna med mousserande i tillexempel fruktsoda. En perfekt drink att servera en varm sommardag. Eller använda som is i bål. Eller ja, helt enkelt till alla tillfällen man vill använda is, men inte späda ut det man dricker med vatten.
Självklart kan man göra det helt alkoholfritt genom att frysa in tex fruktsoda och jordgubbar i iskuber.
Ibland behöver man verkligen inte kränga till det.
Gillar ni att få lite enkla drinktips, både med och utan alkohol här på bloggen? Tryck gärna på hjärtat nedanför eller komna en kommentar <3

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hemmarecept
5 år sedan

Sydamerikanskt på bloggen idag! http://www.hemmarecept.blogg.se <3

Blueferret
Blueferret
5 år sedan

Hej Linnéa!
Vill bara tacka dig för dina recept och bilder som du delar med dig av. Bor i USA, och allt går inte att göra pga råvaror som inte finns eller är svåra att få tag på, men jag uppskattar dina tips, och recept som är lättförståeliga och bra. Tror också vi har liknande smakpalett, för jag hittar alltid något jag vill göra när jag kikar på dina inlägg. Måste särskilt nämna risgrynsgröten i ugn – oj vad det underlättade livet, när man var ny här borta och det inte finns färdiga ”grötkorvar” att köpa. Och så många svenska väninnor här borta jag delat ditt recept med! Numera gör jag dock gröt i Instant Pot, men bara det att slippa det eviga slabbet med bränd kastrullbotten och överkokad mjölk var fantastiskt. (Det enda jag inte gillar är all reklam på Loppi…)

Ida
Ida
5 år sedan

Gärna fler drinktips som går snabbt, är enkla o goda😊 Mkt trevlig blogg👍🏻 Trevlig helg!

hemgjord pizza med halloumi

Nästa inlägg

5 recept med halloumi

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x