5 recept på sommarfrukost

frukost parfait
Idag verkar väldigt många gå på lite efterlängtad sommarsemester. Och därför känd jag att det kunde passa fint att tipsa om 5 recept på sommarfrukost. För så här på sommaren känns det ibland som om frukosten blir lika varje morgon. Antingen en skål yoghurt eller en smörgås i farten på något vis. Men det finns ju så otroligt mycket god frukost. Som inte alls är krånglig eller tar lång tid att göra.
Som en frukost parfait med yoghurt. Perfekt att göra iordning och servera till hela familjen.
gröt, frukost, banan, nyttig
Många kanske tycker att gröt hör till hösten och vinterns frukostar. Men jag älskar gröt även på sommaren. Speciellt om man gör gröt som inte behöver ätas varm. Kall hirsgröt med stekt banan blir en riktig lyxfrukost en sommarmorgon på altanen.

Kan man äta glass till frukost? Absolut!! Speciellt om man gör yoghurtglass med müsli! Svalkande och väldigt gott!
mellanmål
En annan klassiker på frukostbordet hos oss är smoothie. Perfekt att göra iordning och ha till frukost eller mellis. Smyg gärna ner en avokado för att ge lite extra energi!
bananplättar
Vill man lyxa till det ordentligt gör man bananplättar till frukost! Perfekt om man har ett gäng bananer som börjar bli övermogna. Vilket är lätt hänt så här på sommaren. Gör ett helt gäng och ta med som fika eller lättare lunch på badstranden! Hos oss går dom alltid åt som smör i solsken. Och jag får alltid göra dubbelsats om jag ska ha en chans att få smaka någon själv!
 
Vad äter ni helst till frukost såhär på sommaren? Igår kväll åt vi nyplockade jordgubbar, mjölk och så bröt jag i bitar av knäckebröd. SÅ gott. Det är riktig sommar för mig!
Nu ska vi strax bege oss mot min vän Emma och hennes familj. Lite mat och trevligt sällskap. Det blir en fin fredag det <3
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rostad spetskål i ugn

Nästa inlägg

Rostad spetskål i ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x