Lättlagad pestopasta

vegansk, hälsosam, nyttigPestopasta, det är väl en riktig klassiker ändå? Men jag tänkte att det måste ju gå att göra den lite mer hälsosam, liksom få i lite mer nyttigheter än bara pesto och pasta. Och tänkt, det gick utan problem!
Jag är inte mycket för att lura i mina barn mat eller grönsaker. Men om man bara av ordet spenat  skriker rakt ut, ja då kan det faktiskt vara ok att laga mat med spenat i, utan att man liksom talar om det. För den här krämiga pestopastan smakar pesto. Inte spenat.  Hur god som helst!
vegansk, hälsosam, nyttig
Jag gillar som ni vid det här laget säkert vet lättlagad vardagsmat. Och för mig får det även gärna vara något vegetariskt. Därför tillsatte jag spenat i denna pestosås. Jag valde även bort att ha i någon form av mjölkprodukt som yoghurt eller crème fraîche. Kalciumet i mjölprodukter hämmar järnupptaget och det vill man ju inte. Istället mixade jag vita bönor och tillsatte. Det gav en fyllighet till såsen som blev perfekt. Och för er vuxna som också är lite rädda för orden spenat och bönor. Jag lovar att det inte smakar något av dom 🙂
 


Men rätt ofta får jag frågan, om mina barn verkligen äter allt jag lagar här hemma. Svaret är JA och NEJ. Axel som är 7, han äter i stort sett allt. Han bryr sig bara om vad det smakar och inte så mycket vad som är i. Men han är alltid väldigt ärlig och talar om ifall han inte riktigt gillade något. Isac som strax fyller 4, det är en annan historia det. Han äter bara när det passar honom. Det spelar inte så stor roll om det är linsgryta eller pasta. Vill han inte äta, så äter han inte. Vi försöker att be barnen om att smaka på maten. Ofta för att Isac faktiskt brukar komma igång och äta bara han smakar. Men igår gick det dåligt.
Jag satt där i bilen och väntade på ett utlåtande från familjen. Tyckte dom att middagen varit lika god som jag? Ja svaret kan ni ju läsa här ovan.
Jag hade glömt köpa hem ketchup. Och det enda Isac kunde tänka sig att ha till makaronerna var kolasås……
vegansk, hälsosam, nyttig
Nästa gång funderar jag på om jag ska mixa hela såsen helt slät. Kanske blir det bättre? Eller gillar man det lite rustika i såsen? Vad tror ni? För at lyfta det hela ett snäpp till kan jag tänka mig att strö smulad fetaost och torrostade solroskärnor över. Det skulle bli grymt gott tror jag!
Pestopasta 4 port:
4 port valfri pasta
450 g fryst spenat
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
130 g grön pesto
1 förpackning á 380 g vita bönor
1/2-1 citron
salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Fräs spenaten  i en kastrull tills det mesta av vätskan försvunnit. Skär purjolöken fint och tillsätt den tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Smula i buljongtärningen och rör i peston. Häll av vattnet från bönorna och mixa dom helt släta. Rör i det i pestosåsen. Smaka av med citron, salt och peppar.
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bland Kastruller och vinglas
5 år sedan

Ska, det lät gott. Nu gillar jag ju spenat i och för sig men att även mixa in böner tyckte jag var smart. Var på en föreläsning där Tareq Tayler så att man kan mixa ner 40% böner i köttfärsen utan den tar smak. Cool!
Tror på fetaost till, kanske det är något till Kycklingen idag.
Kram kajsa

vegetarisk marockansk gryta med kikärtor

Nästa inlägg

5 bra recept till matlådan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x