Mina 6 bästa recept med äpplen

hasselbacksäpplen med vaniljkräm
Hela veckan har jag ju haft lite av ett äppeltema här på Linnéas Skafferi. Och då tänkte jag, vad passar bättre att avsluta med än ett inlägg med mina 6 bästa recept med äpplen? Det finns så mycket gott man kan göra med äpplen. Allt från en enkel och god äppelcheesecake, till frasiga äppelrutor. Eller varför inte som på bilden ovan, hasselbacksäpplen med vaniljvisp. En kul variant om man kanske tröttnat lite på klassisk äppelpaj?
steel cut oats, gröt. äpple
Min frukost under hela veckan. Äppelgröt på havrekross. Jag åt precis att den sista portionen. Så det blir till att koka mer i helgen. Äpplen har jag ju gott om, så det är inga problem. Jag gillar faktiskt att äta den kall också. Med kanel, hackade nötter och iskall havremjölk. MUMS!
snabb äppelcheesecake
Det här är en av mina favoriter. Snabb äppelcheesecake. Så gott och enkelt. Vill man göra den lite nyttigare (eller om man helt enkelt är lite slö-som jag är ibland) då kan man bara byta ut grädde och philadelphiaost mot vaniljkvarg. Det blir också jättegott. Perfekt att svänga ihop om man är sugen på något gott efter maten så här till helgen!
äppeltosca,
Veckans mest populära recept. Äppelkaka med toscasmet. Som är ruskigt enkel att baka. Alla ingredienser rörs samman i en och samma kastrull. Sånt gillar jag! På tal om att vara lite slö alltså.
äppelkaka
En riktig klassiker är Ragnhilds äppelkaka. Det är ett recept som bakats flera hundra gånger. Kanske inte av mig, men receptet kommer från Sebastians gammelmormor. Så i hans familj har kakan bakats otaliga gånger. En gammaldags äppelkaka som alla alltid älskar! Jag måste nog baka en sådan till helgen tror jag bestämt!

Sist ut är också ett sådant där ruskigt enkelt recept. Allt du behöver är ett par ingredienser för att få till de här frasiga äppelrutorna. Så lättbakat och så gott! Ett måste att testa om ni inte gjort det redan!
Idag är det äntligen fredag och jag ligger i soffan och arbetar en stund. Skönt att ta det lite lugn så här på morgonen. När Axel slutat skolan hämtar vi upp honom och åker till Västerås. Måste köpa lite nya hyllplan till ett projekt Sebastian drog i gång tidigare i veckan och kolla på lite garderobslösningar. Så det blir fredagsmys på Ikea idag. Sen blir det bums hem i säng. I morgon startar jag nämligen tidigt och åker till Stockholm. SM i Street Food ska avgöras i Kungsträdgården och jag ska vara med som domare. Så är du i Stockholm i morgon och inte har något bättre för dig, kom förbi och säg hej!
Men först en lugn förmiddag hemma, med lite mer jobb och fix. Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig start på helgen!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
5 år sedan

Hej, du ska få mitt bästa recept:
Allt görs i samma kastrull!
250g smält smör
5dl socker
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Äppelklyftor med socker och kanel på sticks i och så lite extra kanel uppepå kakan. Brukar även ha på pärlsocker. Tror min plåt är ca 30×25.
175 grader i 30-40 min.

maja och frida
maja och frida
5 år sedan

åh vilka underbart fina bilder! du får mer än gärna gå in och kika på vår blogg 🙂

maja och frida
maja och frida
5 år sedan

åh vilka underbart fina bilder och recept! du får mer än gärna gå in och kika på vår blogg 🙂

äppeltosca,

Nästa inlägg

Äppelkaka med tosca

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x