Fylld lax i ugn

fylld lax i ugn
Den enkla och snabba vardagsmaten, den älskar jag. När man hittar små genvägar i matlagningen som gör att du kan ha maten på bordet på ett litet kick.
Det finns ett par fina trix jag ofta tar till i köket. Som här där jag gjort en fylld lax i ugn. Istället för att vrida ut och in på mig själv och hitta på massa olika smaker att fylla laxen med har jag använd en pesto på soltorkade tomater som bas. För att få till lite mer textur har jag haft i solroskärnor och för den där sältan som laxen behöver har jag smulat i fetaost. Mer än så behöver det inte vara faktiskt. På bara 4 ingredienser får du en riktigt god fiskrätt. Inget hackande och pickande som tar massa tid. Inga svåra smaker att försöka få ihop. Bara massa god mat.
Till barnen gjorde jag extra krämigt potatismos med massor av smör, och jisses va de åt! När barnen frågar om vi kan äta det här snart igen, då vet man att man är något på spåren 🙂
Här hemma har vi precis dragit igång renovering av matrum och hall. Jag glömmer varje gång hur jobbigt det är att renovera. Och den här gången ska vi knappt göra något alls själva. Men alltså det här kaoset, När tre rums möbler och grejer ska rymmas i ett. Det är inte kul. Nu hoppas vi bara på att allt flyter på smidigt så vi snart får flytta tillbaka alla möbler och komma i ordning. Härligt att jag bara ett par timmar efter att vi kört igång allt tröttnat på kaoset. Jag har liksom inget tålamod i sånt här. Jag vill bara knäppa med fingrarna så är allt klart. Jag ser inte alls tjusningen i resan mot målet. Inte någon stans. Men tusen tack kära mamma och pappa som kom och hjälpte till med att flytta möbler och grejer ikväll. Allt går ju så mycket smidigare när man är fler!
 
Fylld lax i ugn, 4 port:
4 laxfiléer
3 msk röd pesto (pesto på soltorkade tomater)
2 msk solroskärnor
100 g fetaost
Skär ett snitt längst med varje laxfilé.
Blanda samman pesto med solroskärnor och smulad fetaost. Fyll varje laxfilé med röran.
Ugnsbaka i 175°C i cirka 20 minuter eller tills laxen känns klar.
Servera med potatismos, råris, massa kokta grönsaker eller vad du gillar allra bäst.
Enkelt och makalöst gott, ni bara måste testa!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kaffekunnig
6 år sedan

Du är så himla duktig på att ta bilder, de blir så himla inbjudande. Jag hoppas verkligen att bli hälften så duktig som dig!
Jag skulle vilja se hur du experimenterar med kaffe, om du gillar det såklart! Jag har sous vidat kaffesmör, som penslas på en biff. Jag har gjort såser rödvinsreduktion med bra kvalité på kaffe. Soufflé… Well you name it 🙂 Jag hjälper gärna till 😀

Nästa inlägg

Schysta mackor med Matgeek

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x