5 goda recept med sötpotatis

vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Hej måndag och ny vecka! Här skiner solen från en helt klarblå himmel och det är helt ljuvligt ute verkligen. Idag tänkte jag tipsa om 5 goda recept med sötpotatis. Just sötpotatis är en rotfrukt (eller nej, det är ingen rotfrukt utan det är faktiskt en ört!) som vi äter i perioder hemma hos oss. Ibland kan det bli fler gånger i veckan, för att sedan gå flera månader emellan. Men jag gillar sötpotatis. Den är användbar till så mycket. Både i grytor, i biffar  och soppor.
Sötpotatisbiffar med kikärtor är ett bra vegetariskt alternativ. Gott att äta med en matig sallad eller varför inte i pitabröd?
 
kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta
Favoriten är nog ändå att ha sötpotatis i grytor. Det ger verkligen en god smak till grytan! Gör gärna en riktigt kryddig gryta, då mildrar sötpotatisen kryddorna något och du får en rund och fin smak på maten.
bakad sötpotatis
Lila sötpotatis är så otroligt vackert, och lite kul att servera. Här har jag bakat sötpotatisen och sedan serverat den med en fetaoströra. Så himla gott!
sötpotatis i skivor i ugn med parmesan
Sötpotatis i ugn med parmesan och färska örter är ett perfekt tillbehör till allt från en köttbit till vegetariska biffar. En storfavorit hemma hos oss!
bakad sötpotatis i ugn
Visste ni att man kan använda sötpotatis som bakpotatis? Och fylla med massa goda röror, här har jag fyllt den med en härlig yoghurtsås, avokado och ärtskott. Men självklart kan man ta den röran man gillar allra bäst!
Brukar ni äta sötpotatis? Hur äter ni den allra helst?
 
Jag brukar i vanliga fall älska måndagar. En helt ny vecka ligger för dörren och jag gillar liksom det. Men redan i morse när jag låg i sängen kände jag att det här blir en tung vecka. Massor med jobb plus att vi håller på att lägga om taket så det är stökigt precis överallt ute. Alla grejer jag har tagit på mig att fixa kom liksom över mig och allt kändes lite övermäktigt. Veckan kommer att bli lång.
Men morgonen flöt ändå på bra, tills vi skulle åka och Isac fick ett hysteriskt utbrott. Så alla grannar som eventuellt låg och sov fortfarande. Sorry om vi väckte er!
Upptäcker sedan att min väska är kvar i den andra bilen. Hinner på Sebastian som lägger ur den på jobbet. När jag väl är där märker jag att plånboken har ramlat ut och ligger kvar i bilen. Som är halvvägs till Stockholm. Hej måndag liksom!
Men jag fick låna lite pengar, åka och handla till förmiddagens jobb och nu sitter jag hos mamma och jobbar då det är städdag hemma hos oss. Jag gick en promenad hit, solen skiner och allt känns ändå mycket bättre nu. Så jag hoppas att den här måndagen fortsätter bättre än den startade! Nu ska jag skriva ihop en handlingslista inför morgondagens jobb. Göra lite faktureringsunderlag och ta en kopp kaffe!
Jag hoppas ni alla får en riktigt fin start på veckan!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pastasås, pasta

Nästa inlägg

Pastasås på soltorkade tomater, salvia och kastanjechampinjoner

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x