5 recept som passar i matlådan

 
Sötpotatis och pumpagryta med saffransaioli
Hej och glad måndag på er!
Känner ni måndagspeppen? Jag ska ärligt erkänna att det hade varit fint med en dag helg till. Det hade inte gjort något, även om jag längtat till jobbet. Den här veckan tycker jag vi kickar igång med 5 recept som passar i matlådan. Nu har vi snart tagit oss igenom hela januari. Jag har köpt lunch 3 gånger. Resten av dagarna har jag ätit matlåda. Det känns fint för plånboken ändå.
Det finns ju mat som passar bättre i matlådan än annan mat. Som de flesta grytor, gratänger och soppor. Det brukar bli fin matlådemat. Och såklart klassikern köttfärssås. Den blir oftast så mycket godare om den fått stå till sig över natten. Men jag tycker att även vegetariska varianter mår fint av att ätas dagen efter. Som min sötpotatis och pumpagryta.  Perfekt att ha med i matlådan!
vegetarisk lasagne. vego
Som jag skrev tidigare, gratänger. Det är finfint mat att ha i matlådan. Här har jag min vegetariska lasagne som gör sig otroligt bra i matlådan. Just lasagne fungerar fint att frysa in också. Därför gillar jag att laga extra mycket och lägga ett par lådor i frysen. Det är så fint att kunna ta fram när tiden är knapp!
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
En storfavorit hemma hos oss är min stroganoff med halloumi och morot. När jag lagar den vet jag att barnen alltid äter bra! Och blir det något över- ja då blir det fint i lunchlådan!
vegetarisk marockansk gryta med kikärtor
En av mina favoriträtter är utan tvekan den här marockanska grytan. Den har jag bjudit på både till vardags och fest. Perfekt om man ska bjuda många på mat då den är enkel att laga till många!
tomatpaj, västerbottenpaj, midsommar
Jag var ensam med grabbarna  från torsdag till söndag då Sebastian var i Sälen. Så på lördagen åkte jag, barnen och några vänner till oss till Avesta och badade. När vi kom ut från badhuset hade mamma skickat meddelande och frågade om vi ville att hon skulle laga en paj till oss som vi bara kunde hämta upp och äta hemma. Vilken lyx alltså!!
Barnen åt hur mycket paj som helt. Det lilla som blev kvar åts upp till kvällsmat igår. För även paj är en sådan där perfekt maträtt som passar att äta i matlåda tycker jag. Och har man inte möjlighet att värma pajen passar många pajer att äta kalla också.
Den här pajen har jag gjort på tomater och västerbottenost. Så otroligt god!
Hur tänker ni kring lunch och matlådor? Är det något ni är för eller gillar ni bättre att köpa lunch?

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Solin
Solin
5 år sedan

Jag är inne på din blogg nu just för att reka vegetariska matlådor. Portionenundertian på insta har en utmaning där man ska byta matlåda med någon. Så kul! Så nu måste jag verkligen hitta nåt gott.

apelsinsallad, citrussallad, fruktsallad

Nästa inlägg

Apelsinsallad med pistagenötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x