Apelsinsallad med pistagenötter

apelsinsallad, citrussallad, fruktsallad
Visst är det fint med alla härliga citrusfrukter som finns just nu? Hemma hos oss har vi frossat i både venliga apelsiner och blodapelsiner den senaste tiden.
Och frågan är om det finns något härligare än att göra en fin apelsinsallad på de goda citrusfrukterna? När jag var barn var det ganska vanligt att vi åt fruktsallad. Men det har liksom fallit bort lite. Men här om dagen tog jag och gjorde en härlig fruktsallad som jag serverade en klick vaniljkvarg till. Barnen tyckte det var supergott! Ett perfekt mellanmål/efterrätt eller varför inte till fredagsmyset imorgon?
apelsinsallad, citrussallad, fruktsallad
Jag gillar verkligen färgen på blodapelsiner. Så makalöst vackert med alla nyanser och toner av rött! Helt fantastiskt vad naturen faktiskt kan skapa!
Ibland kan dock apelsiner vara aningens sura eller bittra. Ska man då ha dom i en apelsinsallad kan man ringla lite honung över. Hur gott som helst. Vill man kan man även droppa i lite apelsinblommsvatten.
apelsinsallad, citrussallad, fruktsallad
Jag toppar gärna min apelsinsallad. Antingen med mynta eller citronmeliss. Men idag hade jag bara persilja hemma. Och vet ni, det fungerade också. Om man bara finhackar det riktigt får du den där härligt gröna, fräscha smaken. Så gott!
Apelsinsallad med pistage:
4 apelsiner (gärna olika sorters)
honung
apelsinblomsvatten
1 dl pistagenötter
färsk citronmeliss/persilja/mynta
Skala och skiva apelsinerna tunt. Lägg upp på ett fat. Värm honung så att den blir rinnande, tillsätt lite apelsinblomsvatten och ringla detta över apelsinerna. Toppa med hackade pistagenötter och grönt.
Servera med lite glass, en klick kvarg eller bara precis som det är. Till fredagsmys blir det garanterat fruktsallad hemma hos oss.
Jag hoppas ni alla får en fin torsdag. Här åker Sebastian upp till Sälen, så jag och grabbarna har en hel helg ensamma framför oss. Vi har planerat en tur till Avesta badhus, men annars ligger även denna helg helt fri och oplanerad framför oss. Så fint <3
 
Här i Sala har det hänt en riktigt hemsk händelse under gårdagskvällen. Så jag vill bara passa på att uppmana er alla att kramas lite idag, var lite extra snäll mot människorna runt omkring dig och var rädda om varandra. <3

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
5 år sedan

Verkar ju jättegott att ha som mellanmål men vad är apelsinblomvatten?
Har aldrig testat det-måste man ha det?
Önskar dej en bra fredag o helg.Jag själv jobbar hela helgen ..

moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka

Nästa inlägg

Moussaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x