Glutenfria våfflor med kikärtor

inlägget innehåller annonslänkarkikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor

Vi fortsätter lite på temat bönor och linser även idag. Igår tipsade jag ju om 5 smarriga middagar där bönor eller linser fanns som ingrediens. På instagram frågade jag er om ni brukade använda det i er matlagning och fick in massor av tips. Som att ni tillexempel tillsätter röda linser i pannkakssmeten. Så himla fiffigt. Här hemma var linserna slut, men däremot hittade jag en påse med kikärtsmjöl. Och tänkte att man måste ju kunna laga våfflor på det. Precis som man annars kan använda bovetemjöl eller annat glutenfritt mjöl. Och visst kunde man det! Jag var först lite orolig att de skulle smaka annorlunda. Men det gjorde dom inte och de höll ihop fint när jag gräddade dom. Så ikväll blir det glutenfria våfflor med kikärtor till middag här hemma!kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Solen skiner från en klarblå himmel och det känns nästan dumt att vara inne och arbeta en dag som idag. Men jag och Challe tog en promenad här mitt på dagen. Så himla härligt! Sen njöt jag av en kaffe på altanen medan han sprang av sig sista energin i trädgården. Nu sussar han sött i sin korg medan jag jobbar klart med det sista för idag. Himla skönt ändå att ha lite sällskap hemma om dagarna, om så bara av en hund <3
Jag är verkligen i behov av ett nytt våffeljärn. Det jag har nu är bara ett enkelt våffeljärn. Som gör en jättetjock våffla. Tror ett dubbelt våffeljärn skulle vara bättre. Har spanat in det här dubbla våffeljärnet tidigare, och det verkar himla bra! Har ni några tips på bra våffeljärn?
Jag är ju inte så mycket för vanliga klassiska våfflor. Jag tycker det mer är som en efterrätt. Men, om man gör dom lite mer matiga, som de här våfflorna, då är det en annan femma. I vanliga fall kan man ju äta en hel hög våfflor innan man blir mätt. Men jag tyckte att de här våfflorna mättade betydligt bättre.
Glutenfria våfflor med kikärtor:
3 dl kikärtsmjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl valfri mjölk
ca 1 dl iskallt vatten
Blanda samman kikärtsmjöl, potatismjöl, bakpulver och salt. Tillsätt all mjölk och rör till en jämn, klumpfri smet. Tillsätt sedan vattnet. Låt smeten stå och svälla cirka 15 minuter. Känns den för fast, ha i lite mer kallt vatten. Smörj ett våffeljärn, ha i smet och grädda till frasiga våfflor. Lägg ut de nygräddade våfflorna på ett galler och inte i en hög, då håller de sig frasiga!
Jag testade även att göra halloumivåfflor idag, men de får ni recept på senare under veckan. På måndag är det ju våffeldagen, så tänkte att det kunde vara läge att uppdatera med lite nya våffelrecept här på Linnéas Skafferi!
 

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
5 år sedan

Jag tycker att det är viktigt att våfflor blir frasiga och inte mjuka och degiga, blev dom här det?

Lou
Lou
4 år sedan

Går det att ersätta potatismjölet med något annat?

Krista
Krista
4 år sedan

Funkade faktiskt! Min kräsna sexåring reagerade inte 🙂 Men jag kände att det var nåt annorlunda fast rätt goda ändå. För att svara på tidigare kommentar, inte lika krispiga som vanliga men äter man dem snabbt är de helt ok krispiga.

Lou
Lou
3 år sedan

Vad kan man ersätta potatismjölet med?

fylld paprika i ugn, fylld paprika i crock pot

Nästa inlägg

Recept med bönor och linser- 5 goda middagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x