Lättlagade rödbetsbiffar

veganska, middag, mat recept
I veckan svängde jag ihop en omgång enkla och lättlagade rödbetsbiffar. Jag har testat massa olika recept men inte riktigt hittat något som passar. Aningen håller dom inte ihop, eller så består dom av väldigt mycket ströbröd. Jag ville att receptet skulle vara så enkelt och rent som möjligt, utan massa konstigheter i. Och jag tror nog att jag äntligen fått till det! De här rödbetsbiffarna är veganska och glutenfria.
Rödbetsbiffarna blev väldigt saftiga och höll ihop bra. Men det är viktigt att man kramar ur så mycket vätska man bara kan ur biffarna.
veganska, middag, mat recept
Planen är att frysa in en del av dom och se om det funkar. Isåfall är dom perfekta att ha i frysen och ta fram nä det ska grillas. För det gör man ju en del den här tiden på året. Resten av familjen tar fram vanliga hamburgare ur frysen och jag brukar köpa några ledsna, färdiga grönsaksbiffar. Vilket inte alls är samma sak som att äta hemgjorda. Men oftast när vi grillar hamburgare är det för att det går snabbt och smidigt. Det förtas lite om jag ändå måste stå och laga annat till mig. Men återkommer om dom funkade bra att frysa in!veganska, middag, mat recept
Under påsken har jag kört igång och groddat lite igen. Det är ju så himla enkelt att göra själv! Och jag älskar groddar! Har det antingen precis bara som dom är till maten, eller i en sallad, eller på en smörgås eller majskaka. MUMS är ordet!
 
Har ni några tips på kul fröer att grodda? Gärna som får lite olika färg och så!veganska, middag, mat recept
Behöver inte biffarna vara veganska skulle man kunna ha i ost av någon form. Riven parmesan eller fetaost. Det skulle bli hur gott som helst och det ska jag testa nästa gång. Just rödbetor och ost är väldigt gott ihop!
Enkla rödbetsbiffar, ca 16 st
800 g okokta rödbetor
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 fp bönor ( jag hade en fp kidneybönor och en fp vita bönor hemma, så jag tog det)
färsk persilja
4 msk potatismjöl
salt & svartpeppar
citron
Skala rödbetorna och riv dom i en matberedare (eller för hand, men det blir väldigt kladdigt tycker jag.) Pressa så mycket vätska du bara kan ur de rivna rödbetorna. Skala lök och vitlök, lägg ner det i matberedaren där du har knivarna monterade. Mixa. Skölj bönorna och ha i dom i matberedaren. Mixa helt slätt. Blanda de rivna rödbetorna med mixade bönor, potatismjöl, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft. Låt gärna stå en liten stund. Forma sedan till biffar och stek i olja på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor och är genomvarma.
Till biffarna är det gott med olika slags röror. Jag kan tänka mig att fetaoströra är gudomligt gott till. Men jag hade paprikaröra kvar efter påsken som också blev riktigt god att ha till!
 

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
5 år sedan

Wow vad goda de ser ut! Ska jag absolut testa!

FREEDOMtravel
5 år sedan

Ser supergoda ut! Älskar rödbetsbiffar, men brukar bara äta dem på restaurang eftersom jag inte vet riktigt hur man ska göra … Kanske borde prova detta 🙂

Sofie
Sofie
5 år sedan

Tack!! Dessa låter bättre. Inte mjöl el massa ströbröd o älskar bönor. Tisen tack

Linda
Linda
4 år sedan

Gick de att frysa ?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linda
4 år sedan

Japp, det gick fint!

Axel
Axel
3 år sedan

Om man ska köra dessa i ugnen, hur länge och vilken temperatur rekommenderas? Några andra eventuella ändringar till receptet då?

Karin
Karin
3 år sedan

Jättegoda
Kan man frysa dem råa?

sallad, middag mat, recept

Nästa inlägg

Laxsallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x