Marängtårta med daim

midsommartårta, tårta, daimtårta,
Så är tiden här. Tiden för skolavslutningar, du gamla du fria och i denna ljuva sommartid .Tid för sköra hundkex och midsommarblomster i dikeskanten. Kvällar som liksom aldrig vill ta slut, hur länge man än väntar uppe. De första svenska jordgubbarna, rabarberpaj och sönderskrapade knän. Urvuxna shorts från förra sommaren som läggs på hög tills näsa barn kommer i dom och små fräknar på näsan.
 
Juni, du är min favorit. Nästan varje dag slås jag av hur otroligt vackert det är ute. Man skulle liksom bara vilja fånga den här känslan, spara på burk och ta fram i höst. Eller i mars. När sommaren känns oförsvarligt långt bort. Jag älskar känslan av att ha hela sommaren framför sig. Just nu behöver man inte längta till något. Man vet att sommardagarna liksom bara väller över en. Oavsett om man gått på semester eller inte. Så blir livet lite enklare att leva.midsommartårta, tårta, daimtårta,
Och det måste ju firas! Eller hur? Kanske med världens enklaste marängtårta. En marängtårta med daim och färska jordgubbar. En tårta som passar utmärkt så här till skolavslutning eller midsommar.midsommartårta, tårta, daimtårta,
Bottnarna brukar jag täcka med smält choklad. Det blir som en liten fuktspärr och gör att tårtan liksom håller bättre. Annars är risken att en marängtårta  smälter ihop om den inte äts upp på stört.midsommartårta, tårta, daimtårta,
Jag brukar göra en variant av marängtårta fast med vit choklad. Den här marängtårtan med daim är precis lika god, men går väldigt mycket fortare att göra.  Jag lovar att den faktiskt inte tar längre än 15 minuter effektiv tid att göra. Om det ens!midsommartårta, tårta, daimtårta,
Jag passade på att köpa närodlade svenska jorgubbar igår. Vår närmaste odling här i Salatrakten är Backa jordgubbsodling. Dit kan man åka på sommaren och själv plocka jordgubbar. Hur mysigt som helst!midsommartårta, tårta, daimtårta,
Marängbottnarna är täckta av helt vanlig mjölkchoklad. Men självklart kan man ta en smaksatt choklad om man vill. Kanske vore det gott med mer daim eller varför inte mintchoklad?
midsommartårta, tårta, daimtårta,
Mer än så här behöver inte en sommartårta vara. Fluffig grädde, färska svenska jordgubbar och så lite vackra sommarblommor.
midsommartårta, tårta, daimtårta,
Marängtårta med daim:
2 färdiga marängbottnar
200 g choklad
4 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
3 st dubbeldaim
1 L färska jordgubbar
sommarblommor
Smält chokladen försiktigt på låg effekt i micron. Rör om var 15:e sekund. Bred ut den smälta chokladen över bottnarna. Låt stelna helt i kylen. Vispa undertiden grädden, smaksätt med vaniljpulver.
Tag fram bottnarna med choklad. Bred ut ett lager grädde. Krossa daimen och strö ca hälften över grädden. Skiva hälften av jordgubbarna och lägg ut över grädden.
Lägg på den andra marängbottnen, bred på grädde, strö över daim (spar några bitar till dekoration). Toppa tårtan med massor av färska jordgubbar, sommarblommor och krossad daim.
Tårtan klarar sig en stund i kylen tack vare att bottnarna är penslade med choklad. Men bör ätas upp ganska snart!
 
En perfekt sommartårta att fira in skolavslutningar eller midsommar med!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
Amanda
4 år sedan

Alltså detta är verkligen så underskattat! Lite skivad banan till är också supergott!

Joakim
4 år sedan

Håller med Amanda som skrivit nedan, denna med lite banan till så har du den ultimata efterätten! Otroligt gott, tack för tipset.

David
3 år sedan

I’m sure it’s delicious, at least it looks like that. I really love strawberries and brownies and look forward to trying this with my college friends!

we do your essays
3 år sedan

I didn’t always manage to be literate in school, but in my student years I really missed it, and especially when I was asked to write an essay, I was advised the site and now I recommend it to other students who cannot independently perform this type of work.

Halloumibiffar

Nästa inlägg

5 goda biffar, lättlagad sommarmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x