Enkel melonglass

fruktglass, glass,
Hej från en bil en bit påväg upp i Dalarna. Vi har packat ihop oss och åker mot Mora Två nätter på Mora Hotell & Spa är bokade och planen är att ta en dag på Tomteland i morgon. Just nu tar sommarsolen en paus, för ute har regnet precis börjat smattra mot bilrutan. Vi lyssnar på Sommar i P1 och barnen kollar på varsin film. En lugn och skön start på resan.
Men redan i morgon lovas solen komma tillbaka och det ska bli supervarmt under veckan. Därför tycker jag dagens tips kommer väldigt passande. Jag tänkte nämligen tipsa om hur du enkelt gör egen melonglass. Eller gör och gör. Precis som med ananasglassen så är det ju faktiskt bara fryst frukt. MEN, det är ett himla bra och fint alternativ att ta till en riktigt varm sommardag!
fruktglass, glass,
Fryst frukt är faktiskt en otroligt bra grej. Fryser man in melon smakar det som en riktigt härlig isig, melonglass. MUMS!
Antingen gör man som jag gjort här, skär bort skalet och sedan skär du melonen i lagom stora bitar. Och sedan fryser du in melonen i ett par timmar eller över natten. Eller så gör man som jag gjort tidigare. Och behåller skalet på. Det blir också himla snyggt!
Det går även bra att mixa fryst melon till melonslush, men recept på det kommer senare i veckan!
Här hittar ni 3 andra favoriter när det kommer till somrig glass gjord på frukt och bär:

 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
4 år sedan

Jag tycker det är så himla smidigt just att sätta in pinnar i den. Vi brukar också ta en muffinsform under för att förhindra massa dropp.

frukost, sommarlov, sommarfrukost

Nästa inlägg

4 goda mellanmål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x