Nyttig isglass med hallon och kiwi

nyttig isglass kokosvatten frukt

Hej härliga lördag! Hur har ni det hemma i Sverige? Lyser solen på er och det känns som om det är läge för en isglass? Perfekt, för här kommer mitt senare glassrecept! En slags isglass som jag gjort på kokosvatten och frukt, superenkelt och väldigt läskande! Dessutom är det en glass som inte är fullproppad med socker, bra va!
VI landade i Spanien igår till lunch och tog bussen hit till Roquetas de Mar där vi ska spendera hela den kommande veckan! Hotellet ligger precis vid stranden och det är så fint här <3 Gårdagen bjöd på strålande sol och häng vid poolen tills alla var så trötta att vi knappt visste vad vi hette. Då gick vi och åt middag, sedan kröp vi alla ner i vår gigantiska säng och kollade på Sing.
Just nu är det lite molnigt här, men vi hoppas det spricker upp. Det är ju förfarande rätt tidigt.

 nyttig isglass kokosvatten frukt

Jag tycker det är perfekt när man hittar bra glassrecept som inte innehåller en hel massa socker. För finns det något bättre än att ta en glass när man är riktigt varm? Jag gillar att ge just isglass till barnen eftersom det liksom ger lite vätska också. Inte bara att det är gott. Men nackdelen med just isglass är ju att den ofta innehåller rejäla mängder socker. Och jag vet inte hur ni har det, men om mina barn fick bestämma skulle de kunna äta ett par 3 glassar om dagen!
Men hittar man på lite andra, kanske nyttigare alternativ är ju det faktiskt inga problem!
nyttig isglass kokosvatten frukt
 
Jag har använt kokosvatten som bas till mina isglassar. Det smakar just inget annat än lite sött. Men det hjälper snabbt till att återställa vätskebalansen om du är uttorkad. Alltså perfekt att ta till en varm och solig dag. Jag smaksatte mina med frysta hallon och kiwi. Nu la jag bara i frukten och bären som de var, men nästa gång ska jag testa att mixa den frukt jag ska smaksätta med, det blir nog också bra 🙂 Som sagt så smakar inte kokosvattnet så mycket, så ta gärna frukt och bär med mycket smak!
Isglass, 6 st:
ca 2 dl kokosvatten (beror helt på hur mycket frukt och bär du har i)
hallon
kiwi
Fyll upp dina glassformar med kokosvatten till ca 3/4. Skala och skär kiwi i småbitar. Varva hallon och kiwi i glassformarna. Stick i glasspinnarna och ställ in i frysen. Låt frysa helt.
Tag fram en solig dag och njut av din lite nyttigare variant av isglass!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Veronica
Veronica
5 år sedan

Hej! Brukar också göra glassar till barnen, har fått en hel del inspiration från dig så det tackar jag för🙏
Perfekt att ha hemma och så enkelt att göra. Undrar var du hittat dina glassformar?
Är kul att ha lite olika former på de.😊

Kordula
Kordula
4 år sedan

Hej, så himla fina och nyttiga glassar! Jag undrar också vad du använder för formar till dem?

baka med barn chokladbollar

Nästa inlägg

6 tips när du ska baka med barn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x