Hemmagjord kebab

snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
De bästa idéerna föds oftast av en slump. Som när alla är trötta och hungriga. Och man verkligen inte orkar laga mat. Då går min hjärna igång. I frysen fanns ett paket med formbar vegofärs (går säkert lika bra med nötfärs) och jag tänkte att om man kryddar upp den borde man enkelt kunna göra hemmagjord kebab på bara ett litet kick. Och vet ni, det kunde man. Middagen tog ungefär 20 minuter att laga. Hur bra låter inte det!
Jag har alltid en förpackning vegofärs i frysen. Den kan du använda till precis samma saker som man har vanlig köttfärs till. Köttfärsås, pannbiffar eller köttbullar. Hur smidigt som helst. Fördelen med vegofärsen är ju att den inte behöver bli helt genomstekt, den är ju inte rå som köttfärs. Vilket gör att tillagningstiden ofta blir kortare tycker jag.
snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
Alltså hur underbart är det inte att se, hur hyllorna i butiken nu fylls av svenska råvaror! Så härligt! Saftiga tomater, gurka, persilja och lite salt. Det är allt som behövs!
Idag har vi haft 30 grader varmt här. Precis som i stora delar av Sverige. Så vi har varit och badat. Jag startade dagen med en sväng till gymmet och sedan storhandlade jag. Riktigt lyxigt med egentid så här mitt i sommarlovet.
Nu är familjen uppe vid sjön igen och tar ett kvällsdopp. Jag stannade hemma och passar på att jobba lite. Men jag klagar inte där jag sitter i skuggan på altanen. Kändes lite kyligt, men var visst 27 grader ute. Tänk så fort man vänjer sig liksom!snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
Istället för att göra en rulle kebab och hyvla av, eller göra kebab på spett (båda tar ju lite längre tid) så plattade jag ut färsen i en ugnsform. Och skar sedan i  ca 3 cm breda remsor. Hur smidigt som helst!
Till min hemmagjorda kebab serverade jag grönsaker tzatziki och bröd. Enkel sommarmat som smakade gudomligt vill jag lova! Det här blir det fler gånger i sommar!
Det här var en middag som verkligen hela familjen uppskattade.
Hemmagjord kebab:
850 g formbar färs (eller nötfärs)
2 vitlökar
1 msk lökpulver
3 tsk paprikapulver
1 dl finhackad persilja
1 nypa salt
nymald svartpeppar
Lägg färsen i en bunke. Skala och finriv vitlöksklyftorna. Blanda tillsammans med färs, och alla kryddor till en jämn smet.
Ringla lite olja på en ugnsplåt. Platta ut färsen till en jämn rektangel. Skär i cirka 3 cm breda remsor.
Stek i ugnen i cirka 10-15 minuter på 225°C
Servera tillsammans med färska grönsaker, persilja, tzatziki och bröd.
Vi fick en del kebab över och det gick finfint att värma på dagen efter!

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
iskaffe, vegansk, gör själv, egen iskaffe

Nästa inlägg

3 goda kalla drycker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x