Billiga veckan- 5 prisvärda middagar

veganska, middag, mat recept
Jag märker att många är tillbaka från semestern i veckan. Och i fler av de grupper jag är med i på facebook ser jag att folk efterfrågar billiga och bra vardagsrecept. Kanske är det så att det gått åt en krona eller två extra under sommaren? Därför tänkte jag köra billiga veckan- 5 prisvärda middagar den här veckan.
En av de saker man först och främst kan tänka på när man ska laga billig och prisvärd mat är att handla i säsong. Och just nu är det massor av grönsaker i säsong! Ett annat tips är att kolla igenom reklambladet från sin lokala matbutik och sedan planera veckans mat utifrån den. Ett perfekt sätt att kapa matkostnaderna lite.
Så här i skördetider brukar det finnas rödbetor till riktigt bra pris. Passa då på att göra rödbetsbiffar. Äter ni inte upp alla på en gång, frys in dem ostekta. Tag upp en stund innan de ska stekas så de hinner tina något bara. Smidig och billig vardagsmat!
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
Så här i augusti brukar det finnas zucchini till riktigt bra pris. Om man nu inte råkar odla själv. För det är en riktigt enkel grönsak att odla och som man brukar få mängder av! Så kanske har du till och med någon snäll granne eller vän som mer än gärna blir av med några? Då är zucchiniplättar med fetaost en perfekt middag att laga!
indisk gryta, vego, vegan,
Oavsett säsong är bönor och linser ett bra alternativ om man vill äta lite billigare. Här har jag gjort en Tikka Masala på röda linser och quorn. Men man kan såklart även ha i kyckling om man gillar det bättre. Laga dubbel sats och frys in i matlådor. Då slipper du lägga pengar på utelunch också!
morotsbiffar med fetaost
Det är inte bara rödbetor och zucchini som är i säsong. Även de svenska morötterna är i säsong just nu. Visste ni att just morötter är en av de få saker vi är självförsörjande på i Sverige? Så passa på att frossa i säsongens färska och goda morötter. Kanske kan det passa att göra lite frasiga morotsbiffar?
På tal om linser och bönor. Att göra en vegetarisk pastasås med linser och morötter, det är både billigt och gott! Dessutom är det enkelt att göra en stor omgång som räcker till alla, eller som sagt, till matlådor.
Här hemma tuffar sommarlovet på en vecka till. Sedan smygstartar vi med 3 dagar fritids/förskola. För att vi alla ska vänja oss vid tanken på att gå upp före kl 9 på morgnarna. Jag som annars brukar vakna i skaplig tid är helt slutkörd om dagarna. Som om semestern liksom äntligen kom ifatt mig. Så jag sover utan problem 10 timmar varje natt just nu. Men jag tänker att jag bunkrar. Bunkrar med sömn och energi för hösten. Då den säkert kommer behövas.
 
 

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annie
4 år sedan

Jag älskar zucciniplättar med fetaost…kanske att jag ska pröva dem med morötter i också:)

veganska räPer, vegansk matkasse, vegansk mat, vegetarisk mat.

Nästa inlägg

Testa Simple Feast- middag på 10 minuter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x