5 goda grytor och soppor

rostad grönsakssoppa, rotfrukter
I morse vaknade vi upp till att hösten anlänt på riktigt. Regnet öste ner och fyllde på varenda liten tänkbar vattenpöl.
Men istället för att gräva ner oss i det lite tråkiga vädret kollade jag och Isac in vilka vattenpölar på förskolan han skulle kunna tänka sig att hoppa i under dagen. Det fanns en hel del, så utsikterna för vattenpölslek såg goda ut.
Axel muttrade något om att det inte går bra att spela fotboll i gummistövlar, men dom hittar nog på något kul under dagen ändå. Och med tanke på det härliga vädret denna måndag bjuder på, så passar det bra att plocka fram ett gäng recept på matiga grytor och värmande soppor. Så veckans mat blir 5 goda grytor och soppor.
Som rostad grönsakssoppa. Så mycket smak. Och så god!
 
quorngryta, curry, vegan, vego
En supersnabb middagsfavorit är currygryta. Det blir det hemma hos oss ikväll tror jag. Enkel att laga och du får middagen på bordet inom 30 minuter. Precis vad som behövs en måndag som denna känner jag!
Sötpotatis och pumpagryta med saffransaioli
Förra hösten åt jag min vikt i pumpa tror jag. Och till min stora glädje såg jag att det äntligen har kommit matpumpor i butiken igen. Här ska ugnsrostas, göras soppa och framförallt gryta! Som den här sötpotatis och pumpagrytan med saffransaioli. Så höstig. Så god!morot och blomkålssoppa, kockens kryddor, superkryddor
En annan mumsig soppa är den här morots och blomkålsoppan. Även den lagas klart på ett litet kick. Och det blir så himla gott!
vegansk böngryta, böngryta, vegetarisk böngryta
Igår tipsade jag om den här toscanska grytan, ribollita. Hur god som helst. Speciellt dag 2. När den liksom fått stå till sig över natten och alla smaker satt sig ordentligt.
Nu ska jag ta en kopp kaffe till. Och hoppas det hjälper mot alla de här gäspningarna som håller på att ta över den här måndagen. Kanske kan även lite lunchträning få fart på mig. Eller så tar jag en tupplur istället. Frågan är vad kroppen behöver denna dag..
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegansk böngryta, böngryta, vegetarisk böngryta

Nästa inlägg

Ribollita- en vegetarisk böngryta från Toscana

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x