Veckans mat-v48

moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka
Hej vänner,
Idag har jag spenderat hela dagen i köket. När dagsljuset är så begränsat får man verkligen tänkta till så man får ut det allra mesta av arbetsdagen. Så idag har jag förberett och bakat 5 sorters kakor. Imorgon blir det fotografering. Tänkte det kunde vara kul med en liten julkakspecial här på Linnéas Skafferi, vad tror ni om det?
Men idag är det måndag och då är det som vanligt läge för veckans mat. Idag har jag inget speciellt tema, bara 5 smarriga middagar. Varav det ena har 7 år på nacken. Det ni 🙂
Först ut, min variant på moussaka. Kanske inte exakt som en klassisk moussaka, men familjen gillade den verkligen!
fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
När jag vill äta fisk, men inte riktigt vet vad jag ska göra med fisken då blir det ofta fiskburgare. Lättlagat och gott.
kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Mina barn älskar våfflor. Och ibland ger jag med mig och gräddar våfflor fast det är vardag. Men då brukar jag passa på att göra de här våfflorna med kikärtor. De mättar bättre och känns på något vis mer som mat än klassiska våfflor. Barnen brukar sluka dom med god aptid!
vegetariska enchiliadas, enchiladas kyckling, enchiladas quorn
Behöver man rensa ur kylen, då är enchiladas en perfekt middag att laga. För här i kan man bland av vad som finns hemma. För vad blir inte gott när man rullar in det i tortillabröd och strör på ost menar jag?

Det här receptet sträcker sig så många år tillbaka. Just det här inlägget är från 2014, men  jag har lagat tortillapizza så många gånger innan det. En riktig räddare i nöden när man verkligen inte orkar laga mat. Och precis som med enchiladas är det här en perfekt middag att laga när man har massa rester i kylen som behöver ätas upp!
 
Nu ska jag jobba klart och njuta av lugnet här hemma de sista minutrarna innan resten av familjen dundrar in och sätter fart på dammtussarna som fått vila i lugn och ro under dagen..
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
glögg, advent, drink, mousserande

Nästa inlägg

Tips på julklappar under 500kr

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x