Fiskburgare

fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
Hej och glad fredag!
För några veckor sedan hade jag lätt fredagsångest och kunde för mitt liv inte komma på vad vi skulle äta till middag. Jag tycker att det är så mycket svårare att hitta på lite mer speciell fredags eller lördagsmat än en helt vanlig vardagsmiddag. Men jag tog hjälp av alla mina fina följare på instagram (som för övrigt blev 22 000 st igår!! Helt galet!). Axel ville äta frisk, Isac hamburgare. Och ungefär 99%  av er såg det självklare i situationen. GÖR FISKBURGARE!!! Jag kände mig lite dum faktiskt som inte själv tänkt den tanken. Men sagt och gjort. Det blev fiskburgare till middag.
fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
Jag gillar saker som inte har en allt för lång ingredienslista. Jag gillar även saker jag lätt kan mixa ihop i min mixer. Och det här är verkligen ett sådant recept. Baserat på ett par, bra råvaror. Inga massa konstiga saker eller smaker. Mina fiskburgare består av lök, torsk, lax, citron, ägg, dill eller gräslök, salt och peppar. Krångligare än så är det inte. Dom håller ihop fint utan både mjöl och mejerier.
Men jag upptäckte en sak. De blir ungefär 1000 gånger godare om man steker dom i smör istället för olja. Så ni behöver inte ens fundera på att testa det. Smöret gav en helt annan smak till fiksburgarna.
I vanliga fall har jag alltid dill i. Men av någon konstig anledning var den tvärslut här hemma. Så jag tog gräslök istället. Det gick bra det med. Man ska inte haka upp sig på sådana saker. Kommer det smaka exakt som det brukar? Nej. Kommer det smaka gott ändå? Ja.
Fiskburgare, 8 stora eller 16 små:

1 gul lök
2 msk dill/gräslök/persilja
1 ägg
400 g torsk
ca 250 g lax
1/2 citron
salt & peppar
Skala och lägg i en lök i din mixer. Tillsätt dill/gräslök/persilja. Mixa fint. Ha sedan i ägget och fortsätt mixa en stund. Tillsätt sedan fisken, saft från 1/2 citron, salt och peppar. Mixa ihop till en slät massa.
Forma till biffar med lätt fuktade händer. Stek i smör tills de fått fin färg på båda sidor och är helt genomstekta. Hur lång tid det tar beror helt på hur stora fiskburgare du gör.
Servera med hamburgerbröd, aioli, grönsaker och klyftpotatis.
En perfekt fredagsmiddag är serverad!

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecca
5 år sedan

Åh, det här är ju en klassiker. Påminner om ett recept från farmors receptbok med stekta fiskbiffar. Tack för påminnelsen!

Linda
Linda
5 år sedan

Går de bra med en stavmixer tro? Har ingen annan mixer:(

svensk fågel, grilla

Nästa inlägg

Grillade kycklingspett med grillade grönsaker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x