Overnight oats med kokosmjölk

 
frukost, gröt, havregryn
Ni som har hängt här hos mig på Linnéas Skafferi vet ju redan, att jag verkligen älskar frukost. Det är min grej. Och då äter jag gärna gröt i något form. För att det helt enkelt är mums.
Men ibland kan det vara kul att hitta på något alternativ till den klassiska gröten. Och då gör jag overnight oats. Jag vet, det var flera år sedan detta peakade i populäritet. Men varför sluta göra något man gillar bara för att det inte är lika poppis längre? Jag vet allt att ni i smyg äter flygande jacob, kasslergratäng och annan mat som hade sin storhetstid i ett annat årtusende till och med. Men som sagt, gillar man något- fortsätt äta det!
frukost, gröt, havregryn
Jag har gjort otaliga varianter på detta. Och kommit fram till att jag gillar allra bäst att göra overnight oats på kokosmjölk. Allra lyxigast blir såklart att använda den extra krämiga kokosmjölken. Men till vardags brukar jag köra på kokosmjölken som finns på tetra vid de andra växtbaserade (mjölk) dryckerna.
När jag kokar havregrynsgröt använder jag alltid havregryn från Stora Hällsta Kvarn här i Sala. Mer lokalproducerad frukost än så kan man liksom inte få. Men grynen är rätt grova, vilket passar utmärkt till gröt, men blir lite svåra att göra en krämig ovarnight oats på. Därför gör jag dom alltid på typ AXAs lite finare, mjukare gryn. Det tycker jag blir bäst!frukost, gröt, havregryn
Overnight oats med kokosmjölk:
1 dl havregryn
1 msk krossade chiafrön
1 1/2 dl kokosmjölk
en nypa vaniljpulver
valfri frukt eller bär
Blanda samman havregryn, chiafrön, kokosmjölk och vanilj. Blanda väl. Mosa bär eller frukt med en gaffel och rör i. Här hade jag björnbär. Men gillar nog hallon, jordgubbar eller blåbär allra bäst.
Ha upp allt i en burk, sätt på lock och ställ in i kylen. Jag burkar skaka om burken eller röra om i någon gång på kvällen. Sedan låta den stå över natten
Ha upp din kalla gröt i fina portionsglas, dekorera med frukt, bär, kokosflingor eller annat fint.
 
 

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
alla hjärtans dag

Nästa inlägg

4 enkla alla hjärtans dag-recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x