5 recept med linser och kikärtor

vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
Olika sorters bönor och linser är stapelvaror hemma hos oss. Perfekt att plocka fram och dryga ut köttfärrsåsen med, ha i brödet, i grytan eller göra biffar på. När jag förr kunde bunkra frysen full med kött så försöker jag nu ha skafferiet välfyllt av olika sorters baljväxter. Och kanske är du en sådan person som tycker att det blir ensidigt att laga mat på baljväxter. Att allt man gör är linsgrytor.
Då kan jag glädja dig med att så verkligen inte är fallet. Här hittar du nämligen 5 recept med linser och kikärtor, som INTE är linsgryta.
 
Man kan tillexempel göra en mumsig linsstroganoff. Kanske tycker du det påminner om gryta. Men, det här är något annat. När jag lagade detta sist tyckte hela familjen det var supergott! Det påminner verkligen om korv stroganoff. Fast med linser.
 
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Jag är ju en älskare av alla sorters grönsaksbiffar jag. Gärna med en silkeslen hummus till och massa goda grönsaker. SÅ gott! Nu var det väldigt länge sedan jag lagade sötpotatisbiffar med kikärtor, så de kommer serveras här inom kort!

När jag var barn brukade mamma koka pasta och göra en enkel tomatsås till när vi bara var hemma och skulle ha något snabbt till lunch eller middag. Här har jag gjort min pastasås lite matigare genom att tillsätta lite röda linser och morötter. Lättlagat och himla gott!
kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Vad nu? Våfflor i ett temainlägg om baljväxter?! Japp, de här sötnosarna är nämligen gjorda på kikärtsmjöl. Hur fiffigt? Lite matigare, lite mer mättande men precis lika goda. Testade att byta ut potatismjölet mot bovetemjöl sist. Det gick hem hos alla utom Isac. Han har så svårt för just smaken av bovete. Så nästa gång blir det att göra på kikärtsmjöl och potatis/vetemjöl igen.
 
enkel vegotacos röda linser
Ingen fredag utan tacos, eller?
När jag drog ner på kött var det här bland de första recepten jag ändrade om. För hur ska man äta tacos om man inte kan ha köttfärs till.
-Det är inga problem alls. Bara man tänker lite. Jag har gjort detta och serverat barnen flera gånger och de har ätit med god aptit. Det är faktiskt så att Sebastian kan föredra detta framför vanlig nötfärs. Det blir liksom inte lika fett. Utan mera fräscht!
Hoppas ni finner lite inspiration till att laga något av baljväxter under veckan som kommer!
 

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Åh gott, tack för tips 😀

frukost, gröt, havregryn

Nästa inlägg

Overnight oats med kokosmjölk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x