Krämig semmelsmoothie

smoothie, semla, semlor, nyttig semla, nyttig smoothie
Semmeldagen närmar sig. Och förutom semmelpajen jag bakade tidigare i veckan som ni verkligen verkade gilla har jag även gjort en semmelsmoothie i år. Jag har erkänt det förut och kan säga det igen. Klassiska semlor är inte min favorit här i världen. Vilken himla tur att det nuförtiden då finns massa andra goda saker man kan äta. Som smakar som semla, men inte är en semla. Eller hur!
Som den här semmelsmoothien. Alltså. Det är ju ingen semla. Inte alls. Nej är du en konservativ semmelfanatiker. Kolla bort. Sluta läs. MEN. Vill du ha något gott, kanske ett mellanmål. Som har smak av mandel och kardemumma. Ja då kan du fortsätta läsa.smoothie, semla, semlor, nyttig semla, nyttig smoothie
Allra, allra bäst blir det att använda mandelsmör till detta. Men det hade jag visst inte hemma. Då kom jag på att min blender faktiskt utan problem klarar att mixa mandlar. Så jag tog bara en näve eller två och mixade tillsammans med lite mandelmjölk. Hur fiffigt som helst. Mandelsmör innehåller ju oftast mandlar som är rostade, vilket ger en djupare smak. Och absolut, jag hade kunnat rosta mandlarna innan. Men. Jag orkade icke.
Vill du göra din semmelsmoothie helt vegansk, använd en växtbaserad grädde. Jag gillar den här allra bäst just nu.
Semmelsmoothie, 2 glas:
2 bananer
2 msk mandelsmör
2-3 dadlar
1 tsk hela kardemummakärnor
1/2 tsk vaniljpulver
ca 4 dl mandelmjölk (går bra med havremjölk eller annan växtbaserad mjölk också)
ca 1 dl valfri grädde
Mixa bananer, mandelsmör och dadlar. Mortla kardemummakärnorna och blanda i tillsammans med vaniljpulver och mjölk. Ha i lite mjölk i taget tills du får önskad konsistens.
Vispa grädden.
Ha upp i fina glas. Spritsa lite grädde på toppen och strö över lite kardemumma.
 
Ett fint alternativ till den klassiska semlan. Om man liksom är sugen på något som inte är semla, men ändå smakar lite semla 🙂
 
Nu önskar jag er en finfin fredag vänner!

19
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Meeeen ot

Kate
4 år sedan

Wow, låter nästan som en efterrätt…
Kraaam Kate🌷

vardagsmat, middag, pasta

Nästa inlägg

Stuvade makaroner

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x